Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Dvd - Kansakunnan olohuone - Kovasikajuttu ohjaajan -elokuva

  • "Unohtakaa Nokia ja innovaatiotalous! Tuomaristo vaatii täten, että tätä elokuvaa käytetään jatkossa Suomi-brändin pääasiallisena markkinointivälineenä." – Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun jury

Kansakunnan olohuone on vuoden 2009 Helsingin DocPoint Festivaalin avannut yleisön suosikki, Tampereen elokuvajuhlilla kiitosta saanut ja useilla kansainvälisillä festivaaleilla nähty koskettava ja ajatuksia herättävä dokumenttielokuva. Kansakunnan olohuone -elokuvassa paikoillaan pysyvä kamera tallentaa tavallistensuomalaisten elämää heidän olohuoneisssaan. Tarinat koskettavat muutosta, yksinäisyyttä, vastuuta ja ajan vääjäämätöntä kulkua. Elokuvan henkilögallerian kautta nousevat esille niin uusi elämä tässä ja nyt kuin jo pikku hiljaa elettykin elämä. Ihmiskohtalot otetaan vastaan sellaisina kuin ne ainutkertaisuudessaan ovat ? kaikessa tragikoomisuudessaan tai traagisuudessaan.

Elokuvassa kamera kiertää vuoronperään kuvattavien ihmisten olohuoneissa ja seuraa heidän elämäänsä tässä ja nyt tai kuuntelee heidän tarinointiaan sydäntä lähellä olevista asioista. Kamera poistuu seuraavaan olohuoneeseen vain palatakseen viemään kertomusta ja henkilötarinaa eteenpäin.

Pohjoissuomalainen Tero on aikamiespoika, joka saattaa tyttöystävänsä siunattuun tilaan. "Jos suoraan sanotaan niin vittu mua pelottaa saatana", Tero toteaa ilouutisen kuullessaan.

Jaana on puolestaan juuri päässyt pois sairaalahoidosta ja palaa kotiin miesystävänsä on puolestaan juuri päässyt pois sairaalahoidosta ja palaa kotiin miesystävänsä Maunon luo. Elokuva seuraa Jaanan rajujakin purkauksia Maunon puhellessa kameralle ja puolisolleen rauhallisesti niitä näitä.

Muita dokumentin ja oman elämänsä sankareita ovat muuttoasian kanssa painiva vanhempi pariskunta Erkki ja Ritva, eläkkeelle jäänyt yksinäinen pappi Jalle, kaupungilla tavattu katulaulaja Arvi sekä filosofoiva sodankyläläinen Teuvo.

 

Ohjaus Jukka Kärkkäinen

Käsikirjoitus Jukka Kärkkäinen ja Sini Liimatainen
Kuvaus J-P Passi, Jani Kumpulainen F.S.C., Sini Liimatainen, Jukka Kärkkäinen
Leikkaus Timo Peltola

Äänisuunnittelu Tuomas Klaavo
Tuotantopäällikkö Kimmo Kekkonen
Tuottaja Sami Jahnukainen

Tuotantotuki Miia Haavisto & Elina Kivihalme / Suomen Elokuvasäätiö, Ulla Simonen & Pia Andell / AVEK

Yhteistyössä Iikka Vehkalahti & Timo Korhonen / YLE Dokumenttiprojekti

Levitys Suomessa Pirkanmaan Elokuvakeskus (teatterilevitys), ScanBox (tallennelevitys)

Kansainvälinen levitys Deckert Distribution

Tekstitys: Englanti, ruotsi

Ääni: Suomi

Huutokuva.net

 

Huutokuva.net

 

Huutokuva.net

Kunto hyvä .......Toimii kuin junan vessa :)

Kaikki myytävät kohteeni ovat yleensä käytettyjä, joten niissä saattaa olla normaalia käytön aiheuttamaa pientä kulumaa. Selvistä vioista yms. pyrin ilmoittamaan erikseen.

Odotan maksua 7 päivän kuluessa, ellei toisin sovita. Kohde lähtee postissa, kun maksu näkyy tilillä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3,90 €
Ilmoitus on sulkeutunut 26.8.2018 17:42
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.