Kuvaus

Tie Naisen Sydämeen (1996)

 

Ohjaaja: Pekka Parikka

K - 11 draama

Kesto: 1h 49min

muovit päällä

Iltapäivälehden freelance-toimittaja Pentti Anttila palaa kotiinsa umpihumalassa. Toimittaja-avovaimo Siru Donner haukkuu hänet, Anttila sulkeutuu kylpyhuoneeseen ja sammuu ammeeseen puku päällään. Anttila herää Hesperian mielisairaalassa, kun eristyksestä karannut Moctezuma yrittää tappaa hänet. Anttila väistää murhaavan iskun ja hoitajat taltuttavat Moctezuman.

Anttila ei pääse sairaalasta, sillä johtavat lääkärit ovat poissa. Vastaava hoitaja Kihara määrää Anttilalle lääkkeitä, mutta itämaisia budolajeja taitava Anttila tyrmää annosta tarjoavat jättiläiskokoiset hoitajat. Mielisairaanhoitaja Kauko Kinnunen antaa aploodit Anttilan suoritukselle. Paikalle tullut ylilääkäri päästää keskustelun jälkeen Anttilan ulos talosta. Sairaalan kahvilassa Anttila törmää "Tutteliin", joka kertoo, että häntä pidetään talossa väkisin, että hän tietää liikaa ja että hän "lakkaa olemasta" seuraavana perjantaina. Sairaalan pihalla Kauko selvittää Anttilalle Tuttelin puheita "Setä Samulista": tämä oli puhunut Järvensuun mielisairaalan ylilääkäri Samulinista.

Anttila matkustaa Järvensuuhun, utelee mielisairaalasta ja kysyy Tuttelista taksikuski Lehtoselta, joka yrittää heittää Anttilan ulos taksista aseella uhaten mutta ei onnistu. Hotellin vastaanottovirkailija Matilda kertoo Anttilalle, että Tutteli liikkui "piireissä". Järvensuun poliisi Konstu Konstari herättää Anttilan huoneestaan ja antaa ymmärtää, että tämän pitäisi lähteä. Hotellin ravintolassa Anttila kuulee Likatukalta, että Samulin tekee bisnestä kaikella mahdollisella.

Anttila saa kyydin Helsinkiin Viktor Böömiltä, joka sanoo tekevänsä Järvensuun mafian puolesta tarjouksen, josta voi kieltäytyä, mutta toista ei tule. Anttila tapaa Meilahden sairaalassa aivoinfarktista toipuvan isänsä ja jatkaa matkaa iltapäivälehden päätoimittajan luo. Anttilan aihe Järvensuun mafiasta ei lehteä kiinnosta, sillä valmisteilla on lehdelle rahakas Järvensuu-liite. Päätoimittaja määrää Anttilan työhön Järvensuu Buum -rahaston järjestämille kutsuille. Kauko ilmoittaa toimitukseen, että Tutteli on taas Järvensuun mielisairaalassa.

Anttila saapuu juhlaan ja lahjoo pianistin ja yhtyeen soittamaan tangoa. Hän hakee tanssiin Böömin vieraana olleen Sirun, joka kertoo Anttilalle eroavansa tästä. Bööm sanoo lähtevänsä ulkomaille ja vie viskipulloja mukaansa nappaavan Anttilan mukanaan.

Anttila herää Böömin Leppäsuon kartanon rantasaunassa. Bööm vie Anttilan hevostalliin ja näyttää kuoliaaksi ammutun Likatukan, jonka väitetään harjoittaneen sodomiaa. Anttila tapaa Järvensuun kaupunginjohtaja Virtasen, joka suhtautuu leppoisan rauhallisesti toimittajaan, sillä hän on kaupungissaan pidetty mies. Oppositiojohtaja toistaa ravintolassa samat sanat: kaupunginjohtaja on hyvä mies. Anttila paljastaa tietävänsä, että rouva Bööm, jonka uskotellaan oleskelevan ulkomailla, on Tutteli. Anttila tietää olevansa nyt merkitty mies, häntä uhkaa vienti mielisairaalaan.

Anttila kohtaa lumisella pellolla paikallismafian iskujoukon, mutta budotaitajana hän selvittää vastustajansa. Paetessaan hän varastaa huoltoasemalta polkupyörän ja kohtaa tiellä Matildan. Tyttö vie hänet piiloon kotinsa kellariin, josta Konsturi ja mielisairaalan hoitajat hänet pian hakevat. Anttila herää mielisairaalan erityisosastolta, jossa ylilääkäri Samulin kertoo hänelle erilaisten lääkitysten eduista. Hoitajien tullessa piikittämään käsistään sidottu Anttila tyrmää potkuilla miehet ja saa selville, että Tutteli on kartanossa.

Siru Donner saapuu kartanoon tekemään juttua Marketta Böömin muutosta ulkomaille. Anttila tyrmää vartijan ikivanhalla budotekniikalla, jonka nimi suomeksi on "tie naisen sydämeen". Kartanolle on saapunut myös Kauko, jolle Anttila antaa tehtäväksi hälyttää apua. Siru haastattelee Böömiä Virtasen ja Samulinin läsnäollessa. Aseistautunut Anttila katkaisee haastattelun, selvittää perheasioitaan Sirun kanssa ja vaatii Viktorin kutsumaan paikalle vaimonsa Marketta Böömin. Vaimo paljastuu Tutteliksi, joka puhuu suunsa puhtaaksi Järvensuun aluerakentamisesta ja terveysalan yrityksistä. Tutteli sanoo, että Viktor oli ottanut vain hänen nimensä ja rahansa. Nyt kolmikko tarvitsi Tuttelin allekirjoituksen, mutta seuraavana päivänä hänet aiottiin tappaa. Tutteli kertoo, että Samulin on aikonut tuhota hänen persoonallisuutensa lääkkeillä ja vaihtaa hänen henkilöllisyytensä. Virallisesti Marketta ja Viktor Bööm olisivat kadonneet veropakolaisina ulkomaille, käytännössä Marketta olisi kuollut sairaalassa väärällä nimellä. Taksikuski Lehtonen hiipii paikalle ase kädessä, mutta piilostaan esiin tullut Kauko katkaisee hänen kätensä voimasaksilla. Kun Anttila soittaa poliisille, mafian mies ampuu häntä ikkunan läpi, mutta osuukin Kaukoon, joka kuolee. Anttila ampuu sisään pyrkivät mafian miehet. Tulituksessa kuolee myös Samulin. Tutteli poistuu väsymystä valitellen nukkumaan. Ulkona Siru pysäyttää kartanon hyökkäävät koirat saksankielisellä komennolla ja hän pääsee Anttilan kanssa lähtemään kartanosta. Automatkalla Anttila haluaisi estää Böömin pakenemisen, mutta Siru sanoo heidän suhteensa olevan tärkeämpi.

Anttila julkaisee lööppijuttunsa. Lopuksi Anttila kertoo menneensä naimisiin ja toimittaja Siru Donner-Anttilan olevan kuudennella kuulla raskaana.

teksti http://www.elonet.fi/fi/elokuva/168029

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 56 vrk 14 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 56 vrk 14 h 58 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.