Kuvaus

dvd, Brassed Off (Ewan McGregor, Tara Fitzgerald) [draama, musiikki]

Kuvitteellinen Grimleyn kaupunki kohtaa thatcheriläisen politiikan, kun kaupunkilaisten pääelinkeino, hiilikaivos, uhataan lopettaa. Pienelle kaupungille se merkitsee yli tuhannen työpaikan menettämistä. Lopettamisuhan alla on myös hiilikaivoksen puhallinorkesteri – jos ei ole kaivosta, ei ole orkesteriakaan. Pelastavana enkelinä kaupunkiin saapuu Gloria (Tara Fitzgerald), joka valaa luottamusta orkesterinjäseniin. Andy (Ewan McGregor) joutuu pahaan välikäteen rakastuessaa Gloriaan, joka työskentelee kaivoksen lakkautusta ajavassa virastossa. Rakkaus ei ole helppoa, varsinkin kun taustalla on työttömyyden uhka.

Brassed off on sympaattinen kuvaus työväenluokasta, joka on menettämäisillään kaiken. Tarinaa kerrotaan Dannyn (Pete Potslethwaite) silmin, joka on antanut koko elämänsä orkesterille. Jos kaivos lopetetaan, orkesteriakaan ei ole olemassa. Vaikka elokuva keskittyy vahvasti kuvaamaan Dannyn orkesterin lopettamisuhan alla, yksilötarinasta ei kuitenkaan ole kyse. Elokuva on tavallisten ihmisten tarina taistelusta päättäjiä vastaan, joka on kerrottu hyvin yksinkertaisella ja tavanomaisella, mutta varsin väkevällä tavalla. Se kuvaa yhteisöä, joka puhaltaa yhteen hiileen – ketään ei jätetä oman onnensa nojaan ongelmien kohdatessa.



Puhallinorkesteri on aina ollut brittikaupungin ylpeys, mutta kun hiilikaivosta uhkaa sulkeminen, muuttuu soitto pian mollivoittoiseksi. Kun kaikki näyttää toivottomalta, ilmestyy kaupunkiin raikas tuulahdus, uustulokas Gloria. Hänen onnistuukin puhaltamaan uutta henkeä orkesteriin ja koko kaupunki herää uudelleen henkiin. Vielä on aikaa menestyä tulevissa puhallinorkesterimestaruuksissa, mutta kaikki eivät lainkaan pidä uusista sävelistä.

Alkuperäinen nimi: Brassed Off
Genret: Komedia, Draama, Musiikki
Valmistusvuosi: 1996
Pituus: 1 h 43 min
Ohjaajat: Mark Herman
Käsikirjoittajat: Mark Herman
Maat: Iso-Britannia, USA
Kielet: englanti

Pääosissa: Ewan McGregor, Tara Fitzgerald, Jim Carter, Pete Postlethwaite, Philip Jackson, Stephen Tompkinson

ääni: Dolby Digital 2.0 / englanti
kuva: 16 : 9
tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska
alue: 2, PAL
muuta: eräs arvostelu filmgoer.fissa, josta myös alkuosan kuvaus.
muuta: pari arviota leffatykki.comissa
muuta: kuvaus IMDb.comissa: 7,2 points

Hyvin vähäistä hiusjälkeä, josta ei ole haittaa toistossa. Elokuva on siistissä ja ehjässä pahvikotelossa.

Mahdollinen postitus pienessä Helposti-kuoressa (1-2 cd- tai dvd-levyä).

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 h 46 min 35 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,90 € Sulkeutuu 7 h 46 min 35 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.