Kuvaus

Sopimusehdoista löytyy tarvittaessa lisätietojani!
*********************************************
** EI POSTIKULUJA OSTAJALLE, JOS OSTAA KERRALLA
VÄHINTÄÄN 2 ERILLISTÄ KOHDETTANI JA YLI 40€:LLA! 
*********************************************
Kuntoarvioni "levylle"  Hyvä: (8/8+/8½/-9/9/9+/9½/10-/10) ja tyydyttävä (7/7+7½/-8) Olen "levyn/levyt" pikaisesti pyöräyttänyt sähkövalon alla, en ole suurennuslasilla etsinyt jälkiä, mutta nämä ovat, siis arvioitani. Muovikansissa saattaa olla kuluman jälkiä. (Huom. Ilmoituskuvaa saa suurennettua) Kansipaperit ovat yleensä hyvät/virheettömät. Tuotehan tietysti aina toimii, arvioinnistani huolimatta. LISÄTIETOJA:
************************************************
TUOTETIEDOT 

Isältä pojalle - DVD

Dokumentti vuodelta 2004 ohjaus Visa Koiso Kanttila.

Dokumenttielokuva, Guerilla Films Oy, 2004 
ISÄLTÄ POJALLE on elokuva lapsuudesta ja isyydestä. Elokuva kertoo isien ja poikien suhteista ja sukupolvien välisestä kuilusta yhden suvun kautta; elokuvan päähenkilöt edustavat neljää miespolvea.

ISÄLTÄ POJALLE käsittelee subjektiivisten muistojen ja todellisuuden välistä ristiriitaa sekä kasvatusmetodien periytymistä. Keskeisiä kysymyksiä ovat vallankäyttö sekä arvojen ja tapojen siirtäminen sukupolvelta toiselle. Kuinka paljon toistamme isiltä opittuja käytösmalleja, ovatko isiemme arvot käyttökelpoisia nykymaailmassa, pystymmekö muuttumaan ja onko meillä voimia katkaista tätä ketjua? Vaikka elokuvan aihe on vakava, siihen sisältyy myös mustaa huumoria. 
ISÄLTÄ POJALLE kertoo isien ja poikien välisistä suhteista yhden suvun kautta; dokumentin päähenkilöt edustavat neljää miespolvea. Elokuva rakentuu useista eri aikatasoista: nykyhetkestä sekä historiasta, joka tulee esiin haastatteluiden ja vanhan kuva-arkistomateriaalin kautta. Menneisyydestä kertovien haastattelujen ja ohjaajan oman psykoterapiamateriaalin rinnalla elokuvassa kulkee tästä päivästä kertova cinéma vérité ?materiaali. ISÄLTÄ POJALLE edustaa nk. subjektiivista dokumenttielokuvaa (personal documentary tai first person cinema). 
Motiivi 
Henkilökohtaisena motiivina tämän elokuvan tekemiselle on ollut ymmärrys ja anteeksianto. ISÄLTÄ POJALLE kertoo isäni ja minun välisestä suhteesta, meidän kohtaamisestamme tai sen mahdottomuudesta. Elokuvan käsittelemät teemat ovat universaaleja ja ne pätevät kaikissa kulttuureissa. Olenko minä hyvä isä, millainen on hyvä isä ja miten sellaiseksi voi tulla? Elokuvaa varten kuvattiin myös minun ja poikani Aaron yhdessäoloa ja siinä tuodaan esiin niitä ristiriitoja, joita liittyy (minun) isyyteen. 
Miesten kulttuurista 
Viime vuosisadalla käydyt kolme sotaa ovat vaikuttaneet suomalaisten miesten kasvatukseen ja identiteettiin olennaisella tavalla ja näiden sotien seuraukset vaikuttavat meihin yhä edelleen. Perinteinen suomalaismiehen malli perustuu paljolti voiman, kovuuden ja kurinalaisuuden ihannointiin. Uskon, että tämä arvomaailma heijastuu pitkälti myös poikien kasvatukseen. Fyysinen rohkeus ja suorituskyky ovat määränneet poikien arvon isien silmissä. Tunteiden, erityisesti surun ja kiintymyksen osoitus on nähty heikkoutena. Yksi elokuvan kantavista teemoista on miehen ja pojan herkkyys, sen säilyttäminen ja tukahduttaminen.

Kesto
70 min

Teksti
Suomi, englanti

R2

Suomijulkaisu

K3

***********************************************

D77

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5,90 €
Sulkeutuu 80 vrk 2 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5,90 € Sulkeutuu 80 vrk 2 h 31 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.