Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

dvd, Mio, poikani Mio (perustuu Astrid Lindrenin kirjaan) [fantasia]

Kiusattu Bosse pakenee todellisuutta fantasiamaailmaan, missä hänen nimensä on Mio, ja isänsä kuningas. Sävyltään surumielinen tarina kertoo hyvän ja pahan taistelusta ja pienten voitosta suuria vastaan. Kansainvälisessä suurtuotannossa näytteli Christopher Leen ja Timothy Bottomsin kaltaisia suuruuksia. Christian Bale, tuleva Batman, on Mion paras ystävä Jum Jum.



Kerrotaan Olle Hellbomin, useimpien Astrid Lindgren -elokuvien edesmenneen ohjaajan olleen sitä mieltä, että Lindgrenin surumielinen ja kaunis satu Mio, poikani Mio olisi toteutettavissa vain animaatiomuodossa. Nyt se kuitenkin on tehty ruotsalais-neuvostoliittolais-norjalaisena yhteistuotantona, joka on maksanut 55 miljoonaa kruunua. Ohjaajana on toiminut Vladimir Grammatikov, kotimaassaan arvostettu lasten- ja nuortenelokuvien tekijä. Käsikirjoitus on englantilaista työtä ja näyttelijäkunta ulottuu Amerikasta (Timothy Bottoms) pohjoismaiden ja kauhuelokuvan englantilaisen tähden (Christopher Lee) kautta itänaapurin edustajiin. Tuotannon koon ja hinnan voi näyttelijäkaartin ohella päätellä näyttävästä lavastus- ja trikkityöstä.

Lindgrenin tuotannossa "Mio" on varhaisempi teos kuin ”Veljeni Leijonamieli”, jota se tarinaltaan ja asetelmaltaan muistuttaa. Päähenkilö on 9-vuotias Bosse, jonka äiti on kuollut eikä isästä ole tietoa. Kaverit kiusaavat ja Edla-täti komentelee jatkuvasti riivinraudan äänellään. Mielikuvituksen siivin Bosse siirtyy Kaukaisuuden maahan, jossa hänen isänsä on kuninkaana ja jossa hän saa uuden nimen Mio. Ystävänsä Jum-Jumin kanssa Mion on kuitenkin kukistettava Kato, ilkeä kivisydäminen ritari, joka on muuttanut sieppaamansa lapset linnuiksi.

Lindgrenin kirja on hellyttävä fantasia, jossa myyttisen sadun muotoon puetun kasvukertomuksen takana häämöttävät kaiken aikaa orvon ja itsensä hylätyksi tuntevan lapsen kokemukset. Vaikka elokuvan toteutuksessa ei ole mitään erityisen persoonallista tai vivahteikasta ja näyttelijätyökin jää dubbauksen alle, niin jotakin Lindgrenin sadun lumosta, sen sekoituksesta kuningas Arthuria tarua ja Ihmemaa Ozia, elokuva pystyy välittämään. Toteutuksen kömpelyydet eivät täysin onnistu tuhoamaan vapauttavaa sisältöä, josta Bruno Bettelheim on kirjoittanut seuraavasti: “Sadut välittävät lapselle monessa muodossa juuri tämän viestin: taistelu ankaria vaikeuksia vastaan on elämässä välttämätöntä, se kuuluu olennaisena osana ihmisen elämään, mutta jos ihminen ei väisty ja välttele, vaan kohtaa rohkeasti odottamattomat ja usein epäoikeudenmukaiset koettelemukset, hän ylittää kaikki esteet ja selviytyy niistä lopuksi voittajana.”

– Sakari Toiviaisen (1988), Antti Lindqvistin (1988) ja muiden lähteiden mukaan

Alkuperäinen nimi: Mio min Mio
Genret: Draama, Seikkailu, Fantasia
Valmistusvuosi: 1987
Pituus: 96 min
Ohjaajat: Vladimir Grammatikov
Käsikirjoittajat: Astrid Lindgren, William Aldridge
Maat: Ruotsi, Neuvostoliitto, Norja
Kielet: englanti

pääosissa: Christian Bale, Christopher Lee, Nicholas Pickard, Susannah York, Timothy Bottoms

ääni: Dolby Digital 5.1 / ruotsi (dubattuna)
kuva: 16 : 9
tekstitys: suomi
alue: 2, PAL
muuta: muutama kommentti leffatykki.comissa
muuta: kuvaus IMDb.comissa: 6.3 points

Hyvin vähäistä hiusjälkeä, josta ei ole haittaa toistossa.

Mahdollinen postitus pienessä Helposti-kuoressa (1-2 vakiokokoa olevaa cd-, bluray- tai dvd-levyä).

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


2,72 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 1.5.2024 20:34
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.