Kuvaus

Tämä on englanninkielinen  ja  textiä ei ole suomeksi, monta muuta kieltä toki. Niinsanottu kansainvälinen dokumentti, mitä ei ole tarkoitettu kai suomalaisten silmille?  Jostain syystä tätä ei ole haluttu suomeksi.

DVD kertoo siitä, kuinka vuonna 1812 oli Napoleon tilanteessa, missä hän oli senaikaisen sotilas-liitoutuman kanssa ylivoimaisesti Euroopan, jollei koko maailman vahvin armeija. Hän päätti hyökätä Venäjälle ja Moskovaan, pakottaa Venäjän kansan  puhumaan ranskaa.

Napoleon pääsi kuin pääsikin pitkän matkan jälkeen Moskovaan, mutta sen asukkaat olivat venäläisiä----  ja se ei ole mikään helppo pala. He pakenivat lähimetsiin ja  sytyttivät  itse koko oman kaupunkinsa palamaan, jolloin Napoleon ei saanutkaan suojaa ja lämpöä. Siihenaikaan oli tärkeää saada hevosille suojaa ja lämpöä, tietysti koko miehistö halusi myös lepoa ja lämpöä.   Napoleon odotti viikkoja antautumispäätöksen tuojaa, mutta turhaan. Ei yksikään venäläinen tullut tuomaan viestiä antautumisesta saati muutakaan informaatiota. Turhautuneena hän aloitti paluumatkan. 

Tässä kävi näin , että Napoleon ja hänen iso sotilasliitto hävisi ja tappio Moskovassa oli ensinmäinen alkusoitto sille, että Napoleon ja Ranska tulee kärsimään suuren tappion.  Todellinen lopun niitti Ranskan ja Napoleonin tappioon hakattiin kuitenkin Saksan maaperällä, sillä lähellä Leipzig kaupunkia, härnäsivät  "Free Europe "  liittoutuneet kansat  Napoleonin  taisteluun, jossa  Euroopan vapautta puolustivat saksalaiset, itävaltalaiset, venäläiset, jopa Ruotsi oli pienellä porukalla mukana. Leipzig taistelu Napoleonia vastaan oli kauhea, se oli suurin koskaan käyty taistelu senaikaisella aseistuksella....Napoleon sai kokea ensi kerran, miltä maistuu kunnon tappio ! Saksa, Venäjä ja jopa Ruotsi pienellä miehityksellä saivat yli 100,000 miestä kaatumaan Leipzig maaperälle, voittajat huusivat vapautta Euroopalle, Ranska kaatui nurin ! 

Huomaa, pitkä paluumatka Venäjältä veroitti sotilaita reippaasti, heitä kuoli tauteihin ja armoton sää, 1000km pitkiä aukeeta peltoa ja talven kova pakkastuuli, kylmettyminen, vilustuminen, ruokailu jne...olosuhteet olivat hyvin ankeat...  

Myöhemmin vastaava taistelu tehtiin vielä kerran Brysselin lähellä Waterloo kylän vieressä ja silloin saksalainen Blücher varmisti sen saman, minkä hän oli jo Leipzig taistelussa tehnyt, saksalainen ajaa Napoleon sotajoukot pakoon.

Kunnian Waterloo taistelun voitosta otti nuori britti upseeri, mutta se oli Blücherille samantekevää, hän oli vanha sota veteraani, josta käytettiin sanontaa: " Eteenpäin Mars" mies, suoraselkäinen saksalainen. 

Kaikki Suomen Isänmaalliset patriootit ja sotilas sota asioista kiinnostuneet ovatkin käyneet Leipzig kaupungin liepeillä seisovaa Euroopan suurinta sotataistelu muistomerkkiä katsomassa. Se on  huomattavasti  suurempi ja komeampi, kuin vaikka Waterloo taistelun muistoksi pystytetty leijonakukkula Belgiassa lähellä Brysseliä.... 

Leipig muistomerkki on aivan valtava monumentti ja kertoo Euroopan vapaudesta !   Leipzig muistomerkin sisälle ja sen museoon on pakko mennä,  ( suosittelen käyntiä )   mutta kyllä tullaan hiljaisina miehinä pää kumarassa sieltä ulos. Moni kiittää polvistuneena yhä vieläkin Leipzigissa Saksaa, Itävaltaa ja Venäjää, että he kykenivät osoittamaan demokratian ja vapauden merkit päin naamaa Napoleonille. Ne olivat ne ihan oikeat maat ja armeijat, jotka puolustivat Eurooppa vapautta . Itävalta-Unkari. 

DVD24MZ501 Napoleon ja Moskova sota vuonna 1812, kesto 55min. Ei suomalaista textiä, ei puhu suomea. Miksi Suomessa on Leipzig Jättiläis sota Monumentti  huonosti tunnettu ja jopa Suomen Upseeristo ei usein tiedä siitä mitään?

Kohde on Löbau , Saksa

 Tulee mieleen vielä brittiläinen militäärikommandööri Mr. Bernard Montgomery vuonna 1942  kun hän jakoi neuvoja nuorelle Britti upseeri jälkipolvelle:

"  Britti Upseeri Sääntö numero 1: Älkää ikinä marssiko kohti Venäjää ". 

Miksi Venäjä on niin vaikea pala militäärisesti? Nykyaikana on sen koko 11 eri aikavyöhykettä, sen pinta-ala on maapallon suurin, sen jättiläimäärää raaka-aineita ei edes ole kartoitettu kuin osaksi .   Venäjän ikimetsä TAIGA on jopa 10,000 km pitkä, ilman minkäänlaista tietä.  Riistaa ja puuta, sekä järveä riittää ....   Poliittisesti  näin suuren kokonaisuuden hallitseminen on liki mahdoton tehtävä, vaatii lujaa päättäväistä toimintaa...maassa asuu miljoonia islam uskovaisia ja eri kansoja omine tapoineen lasketaan olevan noin 60 ...joten kun puhuu vain Venäjästä, on se aika epämääräistä harrastelijan puhetta....heitä kaikkia yhdistää vahva isänmaa patriootti side. Otapa kartta käteen ja katso tarkkaan pinta-alaa Venäjän valtioista... hyvän  kaupat he tekivät kun myivät aikoinaan Alaskan, sillä sen puolustaminen olisi ollut liki mahdoton tehtävä. Rahat pois, oli järki päätös....

Vertailun vuoksi vain, niin Kiinan pinta-ala on suurinpiirtein sama kuin USA.... ja jos otetaan Venäjä+Kiina+Intia pinta-alat yhteen niin ollaan ? Entä jos otetaan noiden valtioiden väkiluvut yhteen, noin 2600 miljoonaa ihmistä, he vaativat päätösvaltaa maapallon asioihin. Se myös kuuluu heille.muuten on pöydässä istumassa pian myös AFRIKKA. Afrikassa asuu noin 1000 miljoonaa ihmistä ja lisää tulee, EU on noin 600 miljoonaa ihmistä ja USA on 300 miljoonaa. 

Asukasluvut kertovat, kenen tai keiden pitäisi päättää ihmiskunnan asioista? Vai olisiko päätösvalta rahaa ja kultaa omistavilla valtioilla? Entäs uskonto, voiko päätösvalta ja tulevaisuuden suunnittelu kuulua esim. Islam uskoville? Monia kysymyksiä, läntinen maailmankäsitys on vain yksi mahdollisuus, ehkä ei paras? 

Saksassa kuulee nykyään (2024) yhä useammin ja äänekkäämmin kritiikkiä kohti EU johtoa, jonka toiminta on usein vastaan jäsenmaiden etuja. Kenen etuja oikein ajetaan takaa? Onko korruptio niin suurta kuin epäillään? Miksi koko ajan EU köyhtyy, monet ratkaisut ovat ajamassa koko aluetta kurjaan suuntaan. Muut alueet maailmassa nousevat, parantavat elintasoaan, vain me junnaamme paikoillaan.   

NAPOLEON uusi elokuva tehtiin Hollywood ja asiantuntijat nauroivat sen littanaksi, Napoleon esitetään sexi-poikana ja koko elokuvasta ei saa käsitystä, että Napoleon oli rohkea, karismaattinen, älykäs sotilas, poliittisesti taitava ja arvostelijat sanoivat: " Jälleen osoitus siitä tietämättömyydestä, mikä Atlantin toisella puolella vallitsee."  Historiallisesti myös asiat on sekoitettu. Leipzig taistelusta, mikä oli hänen suurin taistelu, ei sanaakaan ja Waterloo taistelun "voitti" Britannia.....heh heh Hollywood 


Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!    Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
 Aivan pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 107 vrk 11 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7 € Sulkeutuu 107 vrk 11 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.