Kuvaus

dvd, NARC (Ray Liotta, Jason Patric) [jännitys]

Huumepiilokyttä Nick Tellis hyllytetään pieleen menneen huumeriratsian takia. 18 kuukautta myöhemmin Tellisiä tarvitaan taas: märkäkorva huumekyttä saa surmansa ja murhaaja halutaan kiinni viipymättä. Tellis saa rinnalleen kuolleen poliisin kouluttajan, kovaotteisen murhaetsivän Henry Oakin, jonka tekemisistä sisäisen puolen pojat ovat jatkuvasti kiinnostuneita. Taistelupari seuraa kylmenevää jälkeä läpi Detroitin rähjäisimpien kujien. Aggressiivinen tutkinta vie heidät saastaisesta huumeluolasta toiseen ja epätoivo alkaa hiipiä poliisien väsyneiden silmien taakse. Isot pamput haluavat jo eroon koko jutusta, mutta Tellis ja Oak eivät voi luovuttaa noin vain.

Huippulahjakas Joe Carnahan ohjaa sekä käsikirjoittaa ja Tom Cruise istuu tuottajan pallilla tässä räjähtävässä rikoselokuvassa, joka ei tunnea armoa. Karismaattinen Jason Patric (Rush) esittää Nick Tellisiä ja kovan pojan rooleihin kuin luotu Ray Liotta (Hannibal, Mafiaveljet) esittää harvinaisen lyhyellä sytytyslangalla varustettua Henry Oakia. Hiphop-tähti Busta Rhymes (Shaft) taas nähdään huumekauppias Beeryn roolissa. NARC tallentaa uskollisesti sykkivän teollisuuskaupungin ristiriitaiset rytmit ja passittaa katsojan adrenaliinintäytteiselle matkalle suoraan väkivaltaisen betoniviidakon sydämeen - tämä epätavallisen monitasoinen rikostarina iskee suoraan suoneen



Alla Raimo Miettisen vuoden 2003 arviointia NARC-elokuvasta filmgoer.fi -palvelimella.

Joe Carnahanin ohjaama elokuva Narc alkaa vaikuttavalla kohtauksella. Jason Patricin esittämän peitetutkimusta tekevän huumepoliisin suunnitelmat menevät pahasti pieleen, kun hän joutuu ampumaan karkuun lähteneen narkkarin ja samalla haavoittaa kuolettavasti sivullista. Kohtaus on kuvattu kirjaimellisesti vauhdista, kun kamera kulkee juoksevan kaksikon perässä heiluen ja väistellen aitoja tai muita esteitä. Kohtauksen intensiivisyys vie katsojan mukanaan. Tapahtumat vilisevät silmien edessä, kunnes yllättäen huumepoliisi makaa maassa verta vuotavan ammutun päällä, ja kaikki on ohi.

Huumerikollisuutta tutkinut rikostutkija Nick Tellis (Patric) hyllytetään tehtävistään tapauksen tutkinnan ajaksi. 18 kuukauden jälkeen hänelle tarjotaan mahdollisuutta palata hommiin, kun Detroitin kaduilla ammutaan toinen huumepoliisi. Vaimo ei halua päästää miestään. Murhaa tutkimaan otetaan myös Henry Oak (Ray Liotta) kiivasluonteinen ja kovia kokenut hämärät taustat omaava rikostutkija, joka tunsi kuolleen huumekytän perheen. Kaksikko haluaa tutkia murhan perusteellisesti, mutta ylemmät portaat haluavat lopettaa tutkimukset mahdollisimman pian.

Joe Carnahan on sekä ohjannut että kirjoittanut juonen elokuvalle. Alex Nepomniaschy (Kohtalokas laukaus) on toiminut kuvaajana. Alkukohtauksen väkevyys ja voima antavat odottaa jotain todella hyvää. Mustan puhuva maailma ja veriset tapahtumat tukevat hyvin elokuvan henkeä. Huumemaailman vaikutus poliisin työssä on kuvattu raadolliseksi, kun poliisille ei anneta välttämättä mahdollisuuksia huutaa pysähtymään, koska pakeneva narkkari saattaakin ampua sekunnissa kymmeniä luoteja syöksevällä uzilla. Pääosanesittäjät Patric ja Liotta näyttelevät roolinsa hienosti. Jason Patrick on näytellyt poliisia myös Rushissa (1991) ja tekee nyt maukkaan suorituksen pipopäisenä epäonnistujana. Liotta on vanhentunut arvokkaasti. Roolihahmon harmaaparta kuin puku tekevät rikostutkija Oakista mieleen jäävän, kun tätä kaikkea varjostaa Liottan päällekäyvä raivo.

Dark Blue kuin myös Training Day kuuluvat samaan sarjaan Narcin kanssa. Elokuvat kertovat synkkiä rikostarinoita suurkaupungin kujilta. Training Dayn vahvin puoli oli asetelmat nurinpäin kääntävässä juonessa ja pääkaksikon Washington-Hawke työskentelyssä. Narc tarjoaa melkein samantasoista vastakkainasettelua Patrickin ja Liottan välillä. Elokuva mainitsee rikostutkinnan leväperäisyydestä. Usein syylliseksi lavastetaan myyttinen “musta mies”. Paikoin elokuvan tunnelma nousee kutkuttavan hikiseksi eikä se päästä katsojaa helpolla. Kaiken kaikkiaan laatukyttätrilleri.



Ja loppuratkaisu taustoineen / syineen olikin sitten ainakin itselleni täydellinen yllätys

Genret: draama, trilleri, rikos
Valmistusvuosi: 2002
Pituus: 100 min / 1 h 40 min
Ohjaajat: Joe Carnahan
Käsikirjoittajat: Joe Carnahan
Maat: USA, Kanada
Kielet: englanti

Pääosissa: Ray Liotta, Jason Patric, Lloyd Adams, Chi McBride, Meagan Issa, Lina Felice, Alan C Peterson, Karen Robinson, Dan Leis

ääni: Dolby Digital 5.1 / englanti
kuva: 16 : 9
tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska
alue: 2, PAL
muuta: useita arvioita leffatykki.comissa
muuta: kuvaus IMDb.comissa: 7,1 points

Kohtalaisen runsasta hiusnaarmua /-jälkeä, josta ei ollut haittaa toistossa.

Mahdollinen postitus pienessä Helposti-kuoressa (1-2 cd- tai dvd-levyä).

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 61 vrk 7 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1,68 € Sulkeutuu 61 vrk 7 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.