Kuvaus

dvd, Navaronen tykit (Anthony Quinn, David Niven, Gregory Peck) [sota, toiminta]

Kreikalle kuuluvalla, Turkin lähistöllä sijaitsevalla Navaronen saarella on kaksi jättiläiskokoista tykkiä, joilla saaren miehittäneet saksalaiset voisivat aiheuttaa parintuhannen englantilaissotilaan vikkellän kuoleman toisella, tykkien kantomatkan päässä sijaitsevalla saarella. Majuri Franklinin (Anthony Qualen) tehtävänä on koota pieni iskujoukko miehiä ja lähteä näiden kanssa meriteitse yön pimeän turvin Navaronen saarelle ja tuhota tykit.

Paras tapa pyrkiä saarelle on kiivetä korkea seinämä, jota pitkin rauhan aikaan maailman parhaimpiin vuorikiipeilijöihin kuulunut kapteeni Keith Mallory (Gregory Peck) johtaa muun ryhmän. Franklinin ja Malloryn lisäksi mukana on kaksi kreikkalaista, (Anthony Quinn ja James Darren) ja kaksi englantilaista, perienglantilainen upseeri (David Niven) ja pioneeri (Stanley Baker). Saari on asuttu ja saksalaisten lisäksi siellä on paikallisia siviilejä ja vastarintaliikkeen miehiä – ja etenkin naisia (Irene Papas).

Navaronen tykit pohjautuu Alistair MacLeanin toiseen romaaniin, joka juuri tämän elokuvasovituksen ansiosta lienee jäänyt kaikista hänen teoksistaan parhaiten elämään. MacLeanin romaanissa pysytään vakaasti fiktion puolella, kuvitteellista Navaronen saarta myöten, vaikka pohjana onkin toisen maailmansodan todellisia tilanteita. Kirjailija palveli itse sota-aikaan laivastossa.

Navaronen tykkien ohjaaja vaihtui vähän ennen kuvauksia hienoviritteisistä komedioista ja draamoista tunnetusta Alexander Mackendrickista tuolloin vielä varsin tuntemattomaan brittiläiseen J. Lee Thompsoniin, josta tuli elokuvan menestyksen myötä täystyöllistetty ohjaaja seuraavien liki kolmen vuosikymmenen ajaksi. Thompson ohjasi kaikenlaisia viihde-elokuvia toiminnan, seikkailun, sodan ja jännityksen saralla, tärkeimpinä Peckin ja Robert Mitchumin tähdittämä briljantti Tuomitun kosto (1962) ja liuta Charles Bronsonin elokuvia.

Alkuperäinen nimi: The Guns of Navarone
Genret: Toiminta, Seikkailu
Valmistusvuosi: 1961
Pituus: 150 min
Ohjaajat: J. Lee Thompson
Käsikirjoittajat: Alistair MacLean, Carl Foreman
Maat: Iso-Britannia, USA
Kielet: englanti, saksa, kreikka

Pääosanäyttelijät: Anthony Quayle, Anthony Quinn, David Niven, Gregory Peck, Irene Papas, James Darren, Richard Harris, Stanley Baker

ääni: Dolby Digital 5.1 / englanti, saksa, ranska
kuva: 16 : 9
tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska + monet muut kielet
alue: 2, PAL
muuta: useita arvioita leffatykki.comissa
muuta: kuvaus IMDb.comissa: 7,5 points

Naarmuton uudenveroinen dvd.

Mahdollinen postitus pienessä Helposti-kuoressa (1-2 cd- tai dvd-levyä).

POSTIKULUT, NOUTO, YM.
Postitus enintään todellisten postikulujen suuruisena. Toimituskuluina on ilmoitettu kohteen halvin mahdollinen postitushinta, vaikka tämä ei ole esimerkiksi postikorttien kohdalla aina suositeltavin vaihtoehto joko olemattoman tai täysin puuttuvan suojauksen vuoksi.

Huutoja voi kerätä yhteen isommaksi kirje- / pakettilähetykseksi, jolloin postitus saattaa tulla halvemmaksi. Lisätietoja Postin hinnat-sivulla.
Ostaja maksaa huudon lisäksi mahdolliset postikulut etukäteen tililleni tai rahat käteen noudettaessa.

Yritän postittaa huudot mahdollisimman hyvin suojattuina parin kolmen (2-3) päivän kuluessa nähtyäni maksusuorituksen tililläni.
SENDING ABROAD / OVERSEAS
Sending abroad / overseas under current Finnish postal rates
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 15 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,90 € Sulkeutuu 7 vrk 15 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.