Kuvaus

Eero Valkonen: KUKA KONTROLLOI PELIÄ? 1997 Karisto. 190-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuka kontrolloi peliä? (1997) on syventävä teos jääkiekkoilun todellisesta maailmasta: miten peli on syntynyt ja miten se on kehittynyt ja edelleen kehittymässä bisnesluokan viihteeksi, jota seuraavat nekin jotka eivät siitä pidä. Eero Valkonen analysoi peliin olennaisesti kuuluvia seikkoja: kaupallisuutta, viihteellisyyttä, väkivaltaa sekä politikointia. Jääkiekko on nykyisin kansallisurheilua, johon suhtaudutaan hyvin tunteenomaisesti ja voimakkaasti. Teos perustuu Valkosen lisensiaattityöhön, jonka alaotsake on ’Kansainvälisen jääkiekkotoiminnan kehitys olympia-aatteesta suurvaltapolitiikan ja kaupallisuuden kautta ammattilaisviihteeksi’.  Kirja tutkii jääkiekon olemusta perinpohjin ja yllyttää vakavaan keskusteluun erään kaikkien aikojen suosituimman urheilumuodon tulevaisuudesta.

Eero Valkonen on turkulainen kulttuuritutkija. Hän teki filosofian lisensiaatintyönsä kulttuurihistoriasta Turun yliopistossa 1997 aiheenaan jääkiekko populaarikulttuurina ja viihdeliiketoimintana. Eero Valkonen on julkaissut teokset Kuka kontrolloi peliä? Kansainvälisen jääkiekkotoiminnan kehitys olympia-aatteesta suurvaltapolitiikan ja kaupallisuuden kautta ammattilaisviihteeksi (1997; lisensiaattityö), Kuka kontrolloi peliä? (1997)  ja Turun kulttuurisektorin sosiaaliset vaikutukset (1997; tutkimusraportti). Eero Valkonen tunnetaan myös rumpalina. Muusikonura alkoi Puolalanmäen yhteislyseossa bluesia soittavassa triossa 1970 ja jatkui mm. yhtyeissä Wälirauha, Kaamos, Kopra, Yellow, Dead End 5, The Streets, Okko Band, RA, SIG ja Ismo & Electrick Monkeys. Hollannissa asuessaan 2000-luvulla Valkonen soitti kahdessa yhtyeessä. Uransa varrella hän on säestänyt muun muassa Irwiniä ja Mikko Alataloa sekä soittanut Pekka Pohjolan,Tommy Mansfieldin ja Vesa-Matti Loirin kanssa jameissa.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 43 vrk 10 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 43 vrk 10 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.