Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. EESTILÄINEN NOVELLI. Toimittanut ja jälkisanat kirjoittanut H. Puhvel. Suomennos. Taiteilija: E. Palmiste. 1979 Perioodika, Tallinna. 328-sivuinen sidottu kirja, ehjässä kansipaperissa takana hintatarra ja tarran jälkeä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, korkeakoulukirjaston poisto, ei merkintöjä tai muita jälkiä lukemisesta.

Eestiläinen novelli (1979) -kokoelmaan kuuluu kuudentoista Eestin kirjailijan novelleja, 1900-luvun alusta 1970-luvulle: kun kokoelman avaava Eduard Vilden novelli kertoo Eestin maaseudun tapahtumista vuosisadan alussa, kuvataan sen viimeisissä novelleissa Eestin nykypäivää (1970-luku). Mukana olevien kirjailijoiden elämäntuntemus ja tulkinta, heidän luomansa henkilökuvat ja kuvaamansa tapahtumat, käsittelemänsä aiheet ja käyttämänsä taidekeinot ovat hyvin erilaisia. Näin kirjassa pyritään näyttämään sekä eestin kansan että eestiläisen novellitaiteen kehitystä läpi vuosidan. Kirjailijat: Eduard Vilde, Jakob Mändmets, Friedebert Tuglas, Peet Vallak, A. H. Tammsaare, Johannes Semper, August Jakobson, Aadu Hint, Paul Kuusberg, Lilli Promet, Rudolf Sirge, Juhan Smuul, Erni Krusten, Arvo Valton, Mats Traat, Jüri Tuulik. Suomentajat: Elina ja Martti Rauhala, Aino Kaasinen, Raili Kilpi-Hynynen, Eva Lille, Anja Salokannel, Juhani Salokannel.

 

2. KOTI-IKÄVÄ JA MUITA LATVIALAISIA NOVELLEJA. Toimittanut ja suomentanut Ulla-Liisa Heino. Päällys: Ylermi Lahti. 1985 Weilin+Göös. 256-sivuinen sidottu kirja, muuten ehjässä kansipaperissa naarmuja (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Koti-ikävä ja muita latvialaisia novelleja (1985) on ensimmäinen suomenkielinen latvialaisten novellien kokoelma. Latvialaisella novellilla on pitkät perinteet. Sen juuret ulottuvat yli sadan vuoden takaiseen aikaan. Kuten romaaneissaan, ovat latvialaiset kirjailijat myös novelleissaan keskittyneet kirjoittamaan tavalliselle ihmiselle. Novelleissa piilee sekä dramatiikkaa että sateenkaaren kaikkia värejä muistuttavat tunneasteikko, ja niissä on kuvattu voimakkaita, monimutkaisia luonteita. Kertomusten muoto on realistinen ja ihmisläheinen. Tämä teos on ensimmäinen suomen kielellä ilmestyvä latvialainen novelliantologia. Ennemmin on Suomessa ilmestynyt vain kaksi latvialaista teosta, 1923 Blaumanisin kertomuksia ja vuonna1976 nykyprosaisti Alberta Belsin romaani Häkki. Tässä kokoelmassa ovat mukana kaikki huomattavimmat ja rakastetuimmat latvialaiset kirjailijat, kuten niminovellin Koti-ikävä tekijä Regina Ezera. Ezera kuuluu Latvian viime vuosikymmenien prosaistien eturiviin, vuonna 1981 hänelle myönnettiin Latvian neuvostotasavallan kansankirjailijan arvo. Kokonaisuudessaan latvialainen novellitaide on kehitysvuosinaan edennyt pitkän taipaleen maaseudulta kaupunkiin. Tosin viime vuosikymmenellä on jälleen ollut havaittavissa pyrkimys palata maaseudun problematiikkaan. Tähän antologiaan on otettu yksitoista kertomusta yhdeltätoista latvialaiselta kirjailjalta. Novelleissa kuvataan aikaa viime vuosisadan lopulta meidän päiviimme. [takakansiteksti 1985]

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 12 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 13 vrk 12 h 44 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.