Kuvaus

EEVA TIKKA: Mykkä lintu, 2004, 220 s., kovakantinen, irrallinen kansilehti on hyvässä kunnossa.

Eeva Tikan romaaniin tarttuu vahvoin ennakko-odotuksin. Sielunsisäisten herkkien liikkeiden kuvaajana Tikka poikkeaa proosamme hektisestä rummutuksesta ja vauhdista. Lisäksi Tikan kieli ilahduttaa tasapainoisella ja harkitulla kauneudella. Runokokoelman Odotus ja ilo (2004) seesteiset tunnelmat vaihtuvat Mykässä linnussa kuvaukseksi tytön ja mykän pojan ystävyydestä. Romaani on myös terävästi nähty kuvaus erään avioliiton historiasta.

Mykässä linnussa on jotakin samaa kuin romanissa Jyrkänparras (1981). Lämpimän ja aran ystävyyden varjona on musta mykkyys, jotakin traagista on tapahtumassa. Aatos hukkuu tummiin vesiin. Kylä huokaa helpotuksesta, kummajainen on poissa. Onko tapahtuma itsemurha vai epileptinen kohtaus, sillä ei ole merkitystä. Viola Mirjamia Aatos seuraa elämän läpi.

Vahvimmin romaani toimii Viola Mirjamin ja Aatoksen tarinassa. Tikka osaa nivoa ihmisen ja luonnon erottamattomiksi. Voisi sanoa, että juuri luonnon yksityiskohtien kauneuden mystisyys luo kerrontaan syvyyttä, johon vain Tikka pystyy. Mittava yhdentoista romaanin sarja saa varmaan vielä jatkoa, samoin novellit. Mykkä lintu ilahduttaa Tikan kerronnan ystäviä. Mykkä lintu on matka ihmisen sisimpään.

Kirja on uudenveroinen. Kun ostosumma näkyy tililläni, panen heti kirjan postiin, posti- ja pakkauskulut Suomeen 4 e. Myös nouto mahdollinen. Otan pian yhteyttä, kun kaupankäynti on päättynyt. Koetetaan hoitaa maksut 7 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta.

Kannattaa huutaa useampia kohteita. 2,25 euron maksulla kulkee 2 normaalipaksuista cd-levyä tai 4 normaalipaksuista cd-singleä tai 2-3 kasettia. 4 normaalipaksuista cd-levyä kulkee 4 euron postimaksulla. Muistetaan myös palautteet puolin ja toisin.
 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 10 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,90 € Sulkeutuu 7 vrk 10 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.