Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Pehmeäkantinen pokkari (Ensimmäisen esilehden ylälaidasta poistettu nimi leikkaamalla suikale. Pokkarin päädyssä lukutaite)
418 sivua

Eila Pennanen: Pyhä Birgitta.
Neljäs, tekijän tiivistämä painos
Wsoy taskukirja 74 (1968)

Naisen ja pyhimyksen elämä, historiallisesti aito keskiajan kuvaus, jonka elävänä ytimenä ovat rehevät ja värikkäät henkilöhahmot. Kaiken keskus on Pyhä Birgitta itse, lujatahtoinen ja kova, mutta lahjakas ja sisäistä hehkua säteilevä nainen.

"Birgitan legenda kasvaa Eila Pennasen romaanissa valtavaksi eeppiseksi kokonaisuudeksi ja paitsi yksilön henkisen jaakopinpainin todistuskappaleeksi, myös vihan ja rakkauden keskinäisen taistelun maailmannäytelmäksi. Sen keskus on tässä ihmisen sydämessä, mihin sen nykyaikainen taisteleva psykologiakin sijoittaa. Eila Pennasella on ollut näytelmänsä päähenkilöksi salaperäinen historiallinen hahmo, jossa yllin kyllin riittää ainesta kaikkeen tähän. Hänessä on myös ollut ihmistuntijaa ja elämänymmärtäjää tehtävän mittojen mukaisesti, mielikuvitusta ja taiteellista kykyä sen toteuttamiseksi. Pyhä Birgitta on Eila Pennasen suurisuuntaisin yritys ja ? voitto." (Toini Havu, HS)

­
------------------------------------------------------------------------------------
HUOM! POSTITUSTAUKO 12.2-19.2.2024.
­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 2.4.2024 13:52
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.