Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Eino Lappalainen "Kala"
Kehyksineen (passepartoute,lasi,ulkolista,taus,ripustuslanka )54x50,5cm
Sekatekniikka vuodelta 1993

Taiteilija on s.. 1946 ..Inkerin suomalaisia sittemmin Suomen kansalainen (vsta 1992)
M

Ankara lapsuus on jättänyt piirteensä Eino Lappalaiseen (s.1945). Hänellä on pohjattoman surullisen silmät ja totiset kasvot muistona virolaisesta lastenkodista. Einon isä tapettiin pojan ollessa vuoden vanha ja äiti kuoli hieman myöhemmin.
Eino joutui virolaiseen lastenkotiin, eikä siellä ainakaan taidekasvatus kuulunut päiväohjelmaan. Suurimmasta osasta lastenkodin kasvateista tuli rikollisia tai he tekivät itsemurhan. Eino muistelee, miten hänenkin päässään naksahti 27-vuotiaana, jolloin hän löysi itsensä maalaamasta. Seuraavana vuonna hän pääsi opiskelemaan Pietariin ja on saavuttanut värikylläisillä ja mielikuvitusta pursuavilla töillään kansainvälistä menestystä. Hänen suosikki aiheitaan ovat sirkus, kalastajat ja kauniit naiset. Eino Lappalaisen taiteessa on aistittavissa kuinka suomalainen ja venäläinen sielunmaisema kohtaavat.”Minä pidän väreistä ja suurista tauluista” Chagallin sielunveli ja koloristi Eino Lappalainen valistaa.
Lappalaisella on ollut useita kansainvälisiä näyttelyjä ja hänen taulujaan löytyy myös Louvren kokoelmista. Suomessa Eino Lappalainen on noteerattu erityisesti inkeriläisenä taiteilijana.

Taiteilija opiskeli Muchinan taideinstituutissa .
Hänen teoksiaan ollut ollut näyttelyissä mm. Pietarissa,Tallinnassa,Pariisissa,Bostonissa ja Strasborgissa. Suomessa olette voineet tutustua hönen teoksiinsa mm Ke issä,Rova iemellä,Kaunissaaressa,Haaparannassa, jne.
Tauluja on museoissa mm. Moskovassa JA Pietarissa

Työskentelytapa sekatekniikka ,pääosin akvarelli ja tempera sekä quassi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

45 €
Ilmoitus on sulkeutunut 4.11.2020 22:08
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.