Kuvaus

Per-Olof Ekman: Dragon 29 (två olika exemplar till salu: en bok med hård pärm och en med mjuk pärm)

  • Schildts, 1985; häftad bok, 160 sidor, 8 svartvita bildsidor i bokens mitt
  • Pärmens hörn är lite slitna, annars är boken i OK skick.
  • 4 euro + frakt 6 euro som paket inom Finland och Åland = 10 euro  (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare t.ex. i ett 7 euros paket. Se t.ex. svenska - Haku - Huuto.net)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Meddela säljaren vilket av de båda exemplaren du önskar köpa (det med hårda pärmar eller med mujka pärmar, om du har någon skillnad). Betala boken + fraktkostnaderna (= toimituskulut, som finns angivna i annonsen) eller be säljaren om räkning.
  • Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att belala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Boken baserar sig på dagboksanteckningar, som författarens far gjorde 1917-1919 (och under inbördesskriget 1918).

Arne Gustaf Ekman (född 1896) arbetade som bokförare på ett företag i Tammerfors 1918, men sökte sig därifrån upp till den vita sidan i Österbotten. Där tog han värvning i det nyupprättade Nyländska dragonregementet i Seinäjoki och deltog  i något över tre månader i inbördeskrigets strider. Sin dagbok började han före systematiskt under de sista kritiska dagarna i Tammerfors och den sista anteckningen gjordes i mars 1919 när han lämnade militärtjänsten. Det finns även en anteckning från 1917 som inleder boken.

Utdrag ur bokens anteckning för 28 januari 1918:

-Mannerheim? Vem är det?

-Nog har jag hört en sådan nämnas, lär vara en tsarinnans gunstling. En god patriot och kavallerist av Guds nåde. Han är väl i Finland nu.

-Jag tror att han fått öppen fullmakt av senaten att gå lös på ryssen med skyddskårerna i Österbotten och att köpa vapen från Sverige för de pengar i Kansallispankki som reserverats för honom där i Vasa.

-Var är Seinäjoki? Tag hit kartan, Kalle!...

sökord frihetskriget inbördeskriget 1918 skyddskårerna sisällissota Finlands historia dagböcker dagbok minnen memoarer biografier militärhistoria Suomen historia päiväkirjat muistelmat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 69 vrk 16 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 69 vrk 16 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.