Kuvaus

 Suomiversio.

Legendaarisen brittiläisen koomikkoryhmä Monty Pythonin ensimmäinen elokuva vuodelta 1971 on uskomattoman hauska kokoelma klassisia sketsejä, jotka ryhmä teki alun perin tunnetuksi erittäin suosituksi tulleessa televisiosarjassaan Monty Pythonin lentävä sirkus. Kuinka suojaudutaan hedelmällä aseistautuneelta hyökkääjältä, Maailman hauskin vitsi, Kuollut papukaija, Isoäidit helvetistä, Filosofien jalkapallo-ottelu, Pidätyskyvyttömien maraton ja Metsurien laulu ovat vain muutamia Pythonien täysin uskomattomista sketseistä, joiden parissa vatsa kipeytyy takuuvarmasti - naurusta!

Hupiryhmän parhaat.

Lättykotelon päällä seisoo sitaatti: “Äärettömän hauska.” Tuota ei voi kiistää, mutta pythonien tv-tuotantoon tutustuneet saattavat pettyä, sillä heille groupin ensimmäinen elokuva on pelkkää vanhan toistoa. Tosin Blackmail -visailu, moraaliton unkari-englanti sanakirja, metsurien laulu ja huonotapaiset mummot ovat kaikki Monty Python -ryhmän hupipalojen parhaimmistoa, jotka näkee mielellään uudelleenkin.

Episodielokuvilla on yleensä ollut hiukan huono maine, sillä niiden toimivuus on usein kyseenalaista. Elämä on pythonia pelaa varman päälle juuri vanhan materiaalin toistolla – tietenkin tv-kuvaa suuremmassa koossa. Lavasteita ja maskeja on paranneltu, mutta särmää ei silti ole kadotettu. Tekoparrat näyttävät edelleen tekoparroilta, kuten pitääkin olla. Homma rullaa hienosti, ja porukkakin vaikuttaa innostuneelta. Juttua eivät siis pilaa hienostelu saati rutiininomaisuus.

Leffan osia sitovat yhteen tv-sarjastakin tutut animaatiot. Terry Gilliamin surrealistinen huumori pääsee oikeuksiinsa laajemmassa kuvakoossa. Piirretyt pätkät ovatkin ehkä elokuvan herkullisinta antia.

Suosittelen tätä lämpimästi kaikille, jotka eivät tiedä, kuinka puolustautua hedelmällä aseistautunutta hyökkääjää vastaan tai tarvitsevat muuten vain pikakurssin Monty Pythonin maailmaan.

Alkuperäinen nimi: And Now for Something Completely Different

Käsikirjoittajat:

Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones

Pääosanäyttelijät:

Carol Cleveland, Connie Booth, Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 €
Sulkeutuu 86 vrk 6 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 86 vrk 6 h 6 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.