Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Gus Van Santin ohjaama vaikuttava draamaelokuva vuodelta 2003.

Paras elokuva, Paras ohjaaja (Cannes 2003)


" Pirullisen vaikuttava." - PN / Me Naiset

" Nuoruuden kauneus ja väkivallan mielettömyys." - MP / Trendi

" Uskaliaimmin omaperäisiä amerikkalaiselokuvia vuosiin." - TP / Ilta-Sanomat



" Elephant on tanssi nuoruuden katoavuudelle... Elephant kertoo sattumasta ja kohtalosta ja elämän rajallisuudesta. Henkilöt ovat kuin aaveita. He ovat jo kuolleet ja vaeltavat koulun käytävillä. " - Gus Van Sant Helsingin Sanomien Kati Sinisalon haastattelussa

" Verilöyly muuttui hyvin nopeasti uutisesta symboliksi, tapahtumaksi, jossa selittämätön muuttui lihaksi. " - Helena Ylänen / Helsingin Sanomat




" Vuonna 1999 Columbinen High Schoolissa Oregonissa tapahtui verilöyly. Michael Moore teki saman tapahtuman tiimoilta kohudokumenttinsa Bowling for Columbine. Kaksi teiniä, Eric Harris ja Dylan Klebold marssivat kouluun mukanaan kassillinen aseita. Koulusta tuli ampumarata. 14 ihmistä kuoli. Koululaisia, opettajia ja molemmat ammuskelijat. Motiivi jäi mysteeriksi.

Gus Van Sant ei pyri selittämään eikä julista tuomiota. Kamera seuraa tuomittujen koulun käytävillä, kohti kaikkien tuntemaa päätöstä. Tuleva tuho ja kuulutetun kuoleman kronikka leijuu välitunneilla ja ruokalassa.

Ekstrojen Felix Andrew'n dokumentti Rolling through time vie katsojan mukaan kuvauksiin, kameran taakse, ja näyttää miten Gus Van Sant etsii totuutta ampujien kasvoilta kuva kuvalta. ELEPHANT on nähtävissä kahdessa eri muodossa, ohjaajan alkuperäisessä laajakuvaformaatissa sekä full-frame-kuvana. "



Valmistusvuosi: 2003
Kesto: 2x78 min.
Suomiversio/-kannet




Levy lähes naarmuton, joku pienenpieni jälki voi olla. Kannet hyväkuntoiset.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 4.5.2024 22:38
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.