Kuvaus

Mielen mittareilla on vaikutusvaltaa. Masennusta hoidetaan lääkkeillä siksi, että masennusmittarit vakuuttavat lupaviranomaiset lääkkeen tehosta ja turvallisuudesta. Somejätit päättelevät klikkauksista persoonallisuutemme ja kohdentavat mainoksia tulosten perusteella. Yhdysvalloissa älykkyystestit ovat osa todistusaineistoa, joka määrittää saako rikollisen tuomita kuolemaan. Monissa maissa onnellisuuden mittareita käytetään kansalaisia koskevassa päätöksenteossa.

Mielen mittaaminen on kuitenkin vaikeaa. Aikayksiköille on olemassa jaetut määritelmät, kun taas hyvinvoinnille on olemassa kymmeniä eri määritelmiä ja mittareita. Toistuvat mittaukset eivät muuta ihmisen pituutta, mutta toistuvat masennuskyselyt voivat vaikuttaa ihmisen mielialaan. Miten arvaamaton mieli tallentuu eksakteihin lukuihin? Psykometriikka on tieteenala, joka etsii ratkaisuja psykologisten ominaisuuksien mittaamisen haasteisiin.

Tämä kerronnallinen tietokirja tutustuttaa lukijan psykometriikan kiehtoviin menetelmiin. Teos kuvaa sitä, miten mielen mittarit muovaavat yhteiskuntaa ja ihmiselämiä.

ISBN: 9789517688987

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 33 vrk 19 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14,90 € Sulkeutuu 33 vrk 19 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.