Kuvaus

Sveitsi Bern kaupunki ja mies on opettaja. Hän sattumalta kohtaa nuoren naisen ja nainen katoaa nopeasti, mutta unohtaa päällystakin ja sen taskussa on junalippu BERN-LISSABON.   Opettaja päättää äkkiä hypätä tuohon junaan ja hän huomaa takin taskussa oli myös hyvin mielenkiintoinen kirja....hän pitää lukemastaan ja haluaa tavata kirjailijan....ehkä hän asuu myös Lissabonissa. Lissabonissa hän löytää kirjan kirjoittajan (mies ) asunnon, mutta paikalla on vain hänen sisko....Muutama kysymys ja opettaja on nyt ihan pyörällä päästään.... aina ilmenee uusia henkilöitä ja uusia jännittäviä ja kauheita muistoja... Portugalin muistot menevät vuoteen 1973, jolloin maassa oli diktatuuria ja vasenmistolaisia ja jopa lehtimiehiä pidätettiin, tyrannia oli maassa ! Haluttiin kaikin keinoin estää kansaa saamasta oikeaa tilanne informaatiota ja hallitus haukkui kaikkia muita " Fake News "  levittäjiksi. Ikävä kyllä, juuri heidän (vasenmisto ja intellektuellit )  informaatio oli sitä oikeaa , mitä todella maassa tapahtui, Portugalissa oli tilanne pahasti tulehtunut. Oikeisto ja vahvat voimat olivat voimissaan. 

Moni ei nähnyt tosiasiaa, millaisessa maassa he oikein elävät ja sitten oli  Portugalin sisäinen turvallisuuspoliisi joka jäljitti aivan kaikkea ....

Lopussa joutuu myös opettaja elämänsä yhden kysymyksen eteen; sillä lähteä ei ole sama kuin palata.....on olemassa kysymyksiä, joihin voidaan hyväksyä vain kyllä tai ei vastaus. 

BR03DZ701 Elokuva Yöjuna Lissaboniin, eng ja saksa,   tässä ei ole suom. textiä, eikä myöskään ole ruotsia tai venäjää. Kertoo Portugal ja Salazar ajasta joka päättyy neilikka vallankumoukseen, paha diktatuuri ja tyranni aika, politiikkojen valta ja yksipuolue järjestelmä.  Opposition pitää päästä toimimaan ja vapaa mielipide ja lehdistö .....näin ei Portugalissa ollut. Portugalin lehdistö kirjoitti asioista vain hallituksen kannalta katsottuna ja oli isojen lehtitalojen omistajien etuja ajava...kansan ihan oikea etu oli jotain muuta, siitä ei taas välitetty. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi  takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4,80 €
Sulkeutuu 48 vrk 16 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,80 € Sulkeutuu 48 vrk 16 h 29 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.