Kuvaus

TEKIJÄN MUISTELMIA TALVI- JA JATKOSODASTA

-Tekijä valmistui lentoupseeriksi 1933. Tämän jälkeen koulutettiin hävittäjälentäjäksi. Talvisodassa oli Hävittäjälaivue 24:n kolmannen lentueen päällikkö. Koneina heillä oli FR-hävittäjät (Fokker D XXI) parhaat suomalaiskoneet. Hän osallistui sotatoimiin koko sodan ajan. Ampui toisena sotapäivänä venälaisen pommikoneen alas. Seuraavana päivänä hänet ampui ilmatorjunta alas - oma patteri!

-Keväällä 1940 oli siinä ryhmässä joka nouti Trollhättänin kaupungista Suomen talvisodan aikana ostettuja Brewster-hävittäjiä, jotka tuolloin veti vertoja kaikille muille hävittäjille maailmassa.

-Jatkosodan hyökkäysvaiheen oli Brewster-lentäjänä itä-Karjalassa ja Aunuksessa. Marraskuussa 1942 siirretään Tiedustelulaivue 30:n komentajaksi, jossa koneina oli mm. sotasaaliskoneita I-153 ja Vaspi-FR:ta.

-1943 komennetaan Hävittäjälentolaivue 34:n komentajaksi. Sen kalustona olivat parhaat Messerschmitt 109 G 2-koneet. Hän on mukana kun koneita haetaan Saksasta lisää ja tuodaan Suomeen lentäen.

-Osallistui ankariin torjuntataisteluihin 1944 sodan loppuun asti. Sodan jälkeen julkaistussa luettelossa alasammutuista viholliskoneista oli kolmas suomalaislentäjä 51-pudotuksella. Sai Mannerheim-Ristin 18.6.44.

-Kovakantinen, 1955-painettu, 198-sivuinen, runsasti kuvitettu.
-Kansipaperit puuttuvat, kannet kuluneet, selustaa teipattu, lehdillä pieniä tahroja, muuten hyväkuntoinen.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 vrk 13 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11 € Sulkeutuu 17 vrk 13 h 35 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.