Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

EMALINEN JETONI -IK 32, Pyöräilyseura Idrottsklubben-32.  Tämä jetoni vuodelta 1935. Halkaisija - 36 mm. Hyväkuntoinen

IK-32 perustettiin 27. joulukuuta 1932. Nykyään seura on puhtaasti pyöräilyseura, mutta 30-luvulla oli yleisurheilu numero yksi. Muita lajeja olivat kesällä voimistelu ja suunnistus, talvella hiihto ja jääpallo, myöhemmin myös painonnosto ja koripallo.

Sota-aika katkaisi useat rauhanajan toimet ja harrastukset. Kilpailutoiminta oli sodan aikana vähäistä ja lähinnä sotaväen organisoimaa. Paitsi sotaan osallistuneiden menetetty nuoruus ja terveys, oli traagista seuran kannalta sen eräiden jäsenten kaatuminen sodassa. Jälleenrakennus- ja sotakorvaustyöt vaativat kovaa työpanosta kansalaisilta, ja piti olla todella tarmokas jaksaakseen vielä harrastaa urheilua.

50-luku toi mukanaan olympialaiset, tarkka vuosi oli 1952. Silloin saatiin jo vuoden 1940 olympialaisia varten Käpylään rakennettu velodromi aiottuun käyttöönsä.

Seuran toimintaa tukemaan perustettiin 1954 Garanti Förening joka tänä päivänä tunnetaan Senior Gillet -nimellä. Tällä vuosikymmenellä oli myös painonnostoharrastus menestyksellistä seurassa. Kaiken kaikkiaan IK-32:lla oli menestystä kansallisesti yleisurheilussa ja vahva panos pyöräilyssä 40-luvulla.

Merkittävän panoksen seuran eteen antoi myös Viljo Pyykkönen, ensin 40- ja 50-luvulla ajurina, ja sen jälkeen useita vuosikymmeniä aktiivisena seuran jäsenenä ja kilpailujen järjestäjänä

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


8 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 24.4.2024 10:51
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.