Kuvaus

Enni Mustonen: Lapinvuokko. Pohjatuulen tarinoita

  • Otava, 2010: kovakantinen kirja, 255 sivua
  • kansipaperity puuttava ja selkä on hieman vino. Kannessa pari kulmaa rypyssä, muuten ok ja sisältä siisti kirja
  • HINTA: 1 euro + toimituskulut seurattavana pakettina postilaatikkoon 6 euroa = 7 euroa (HUOMIO: 7 euron pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla. Katso esim. suomen historia - Haku - Huuto.net TAI jatkosota - Haku - Huuto.net)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja/kirjat/lehdet ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

Enni Mustosen uudessa, historiallisessa sarjassa seurataan pohjoisen ihmisten vaiheita kolmen sukupolven ajan. 

Rovaniemeläinen Annikki Hallavaara pääsee ylioppilaaksi keväällä 1939. Kesä ja lottakomennus Karjalaan linnoistustöihin muuttavat nuoren naisen elämän, opiskelusuunnitelmat vaihtuvat pikaisesti solmittuun avioliittoon. Viipurin lähetyvillä työskentelee lentäjä Tauno Dahl, jonka sydän lentämisen lisäksi sykkii myös Annikille. Suomeen laskeutunut sodan uhka erottaa nuorenparin, ja ennen talvisodan loppua joutuu Annikki jo kantamaan leskenpukua. Sairastelevasta äidistä ei ole Annikille avuksi, mutta lohtua hän löytää saamelaisen äidinäidin, ämmin, luota Jäälinvaaran takaa.

Kemiyhtiössä metsänhoitajana toimivan isänsä sihteeritulkkina Annikki tutustuu välirauhan aikana saksalaiseen majuri Heinrich Salzmayeriin, joka jatkosodan sytyttyä ja saksalaisten tultua Rovaniemelle pyytää Annikin omaksi tulkikseen. Kestää kauan ennen kuin kaksi yksinäistä löytävät yhteyden. Ennen sodan loppua kaikki muuttuu jälleen. Annikin on etsittävä elämälleen ja tulevalle lapselleen uutta suuntaa, nyt Ruotsissa pakolaisleirillä.

Mustonen kuvaa romaanin tapahtumat rauhallisesti ja suurta dramatiikkaa välttäen. Keskeiseksi nousevat jälleen naiset ja naisten välinen ystävyys ja avunanto. Annikki on perinyt ämmiltään vahvuuden ja rohkeuden, ne kantavat läpi menetysten ja vaikeiden aikojen. Uusissa ja muuttuvissa oloissa hän kykenee luottamaan itseensä ja selviytymiskykyynsä.

hakusanat: Lappi Suomen historia historialliset romaanit toinen maailmansota naisen kohtalo sodan aikana talvisota jatkosota lotat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 9 vrk 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.