Kuvaus

Per Olov Enquist: Henkilääkäri

  • Gummerus, 2. painos, 2001: kovakantinen kirja kansipaperilla, 406 sivua
  • Hyväkuntoinen käytetty kirja, mutta aivan sivujen yläreunassa pienen pientä aaltoilevuutta, ehkä kirja hieman kastunut siitä kohtaa? Esilehdessä nimmari ja päivämäärä.
  • HINTA: 1 euro + toimituskulut pakettina 6 euroa =  7 euroa  (HUOMIO: 7 euron pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja/kirjat/lehdet ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

Tämä historiallinen kronikka valistusajan Tanskasta, rakkaudesta ja hovin juonitteluista heijastaa häkellyttävällä tavalla myös omaa aikaamme. Kirja on saanut Ruotsissa August-palkinnon 1999, ja se on palkittu myös parhaana käännösromaanina Britanniassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa.

Juopon kuninkaan poika Kristian tulee kuninkaaksi vain 17 vuotiaana. Kristian VII ei saa koskaan otetta tehtävistään hallitsijana, vaan alkaa liian ankaran kasvatuksen ajamana vaipua vähitellen mielisairauteen. Valta siirtyy nuorelle saksalaiselle lääkärille, joka vie nopeasti läpi todellisen vallankumouksen ja suuren määrän uudistuksia valistusaatteiden hengessä, kunnes joutuu hovin salajuonen uhriksi ja mestataan.

Per Olov Enquistin yli kahdeksan vuotta tekeillä ollut romaani on myös koskettava rakkaustarina, kolmiodraama, jonka osapuolina ovat nuori saksalainen lääkäri, tahdoton itsevaltias ja prinsessa joka rakkauden myötä kasvaa aikuiseksi.

Lukiessa tunutuu kuin nämä historialliset henkilöt olisivat lihaa ja verta kaikkinen ongelmineen ja rakkaudenkaipuineen.
(Gummerus)

hakusanat: historialliset romaanit mielisairaat kuninkaat prinessat hovijuonit rakkaus kolmiodraama valistus 1700-luku Tanska tanskan historia henkilöhistoria tragediat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 19 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 20 vrk 19 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.