Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Harvinainen ja hyväkuntoinen "WD" merkinnällä leimattu ABU Record 1500 hyrräkelä! Tämän vuoden Nyt Nappaa lehdessä on kerrottu tuo tarina kun Aktiebolaget Urfabrikenin omistaja Göte Borgström lähti syksyllä 1939 markkinoimaan tehtaan ensimmäisiä keloja. Hotellihuoneessa Göteborgissa hän tapasi Wilhelm Denninghoff AB:n ostopäällikön joka teki tilauksen täysin uusista keloista sillä ehdolla että he saisivat yksinoikeuden nimeen "Record" kolmeksi vuodeksi. Nämä Record kelat merkittiin lyhenteellä "W.D" ja ne olivat ensimmäiset kelat joissa oli A.B. Urfabrikenin (=ABU) nimi. Tomitukset alkoivat syksyllä 1940 ja sopimus umpeutui 1943. (Samalla matkalla Borgström oli tehnyt sopimuksen myös tukkuliike Paul Berghaus & Co:n kanssa, mutta sillä ehdolla että kelat valmistettiin PEBECO nimellä, eli "Record" nimeä eikä A.B. Urfabriken:in nimeä saannut olla keloissa.)

Tämä harvinainen, noin 80 vuotta vanha, Record 1500 WD kela on alkuperäisessä käyttökunnossa eli  sitä ei ole restauroitu eikä putsattu käytön jälkeen. Laakerikupeissa rubiinit (kammenpuoleinen rubiini vaurioitunut kuten kuvasta näkyy). Kela toimii erittäin hyvin, ja yleisilme on hyvä ja siisti.

Tärkeitä tunnusmerkkejä näissä ihan ensimmäisissä ABU:n keloissa ovat että "Made in Sweden" teksti on sivussa eikä jalassa. Niiteillä kiinnitetyssä jalassa ei ole mitään tekstiä, ja sitten tietenkin tuo tärkeä "W.D." merkintä joka tekee kelasta keräilyharvinaisuuden. Kammessa hyväkuntoiset pyöreät nupit. 

Harvinainen keräilykela!

Katso lisää vanhoja keloja ja muita teknisiä laitteita : PAINA TÄSTÄ
ja
Katso myyjän (Hondius) muut myytävät tuotteet TÄSTÄ

Tervetuloa tutustumaan esineeseen paikan päälle ennen ostopäätöstä. Laita yksityisviesti tai yhteystiedot kohtaan "kysymykset" niin sovitaan ajasta.

***Muistathan että kun ostat antiikkiesineen, raha ei ole hävinnyt mihinkään, se on on vain väliaikaisesti esineen muodossa. Hyvän antiikkiesineen voit aina halutessasi myydä eteenpäin.***

Hakusanat: technica, Kalastus, Ambassadeur, ABU

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

110 €
Ilmoitus on sulkeutunut 27.12.2021 18:04
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.