Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Eric Leyland ja T. E. Scott-Chard: TAIVAANRANNAN HYEENAT. HUNTER HAWKIN LENTOSEIKKAILUJA 1. Suomentanut Matti Kokkonen. 1959 Gummerus. 141-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, kansien reunoissa vähän kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Taivaanrannan hyeenat (1959; Outlaws of the Air 1957) aloittaa uuden poikainkirjasarjan Hunter Hawkin lentoseikkailuja, joka sekä jännittävyydeltään että teknillisiltä tiedoiltaan edustaa korkeaa tasoa. Jeff Hawk on todella nykyaikaisen poikainkirjan sankari, huimapäinen ja nokkela. Hän toimi toisessa maailmansodassa taistelulentäjänä ja perusti sodan jälkeen serkkunsa Miken kanssa Lentoturvallisuus Osakeyhtiön. Sen pelättynä lentävänä salapoliisina Jeff, sekä ystävien että vastustajien keskuudessa paremmin Hunter Hawkina tunnettu, joutuu hurjiin seikkailuihin. Erään lentoyhtiön kuljetuskoneen katoaminen kaukoidässä johdattaa Hunter Hawkin ja Miken tekemisiin suoranaisen lentorosvojoukkueen kanssa ja he saavat jännittää älynsä ja voimavaransa äärimmilleen. Mikään ei heistä kuitenkaan ole liian vaarallista tai vaikeaa: he syöksyvät kylmäpäisesti kamppailuun.

 

2. Eric Leyland ja T. E. Scott-Chard: PILVIEN SANKARIT. HUNTER HAWKIN LENTOSEIKKAILUJA 4. Suomentanut Matti Karjalainen. 1960 Gummerus. 191-sivuinen nidottu (pahvikantinen) kirja, jossa erillinen kansipaperi, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pilvien sankarit : Hunter Hawkin lentoseikkailuja 4 (1960; Commandos of the clouds 1959) -teoksessa yhdeksäntoistavuotias Hunter Hawk ja hänen useita vuosia vanhempi serkkunsa Mike kutsutaan yllättäen erääseen pieneen eteläamerikkalaiseen valtioon. Heitä tarvitaan apuna taistelussa kapinoitsijoita vastaan, jotka uhkaavat tuhota vallassa olevan hallituksen. Ilmapiiri käy kuumaksi heti poikien saavuttua hotelliin. He joutuvat veitsenheittäjän maalitauluksi ja vielä samana iltana joku konna yrittää pimeyden turvin ottaa mittaa Hunter Hawkista. Hurjimmat seikkailunsa Hunter ja Mike kokevat tälläkin kertaa ilmassa. Lentäessään lopullista määränpäätään kohti he joutuvat viimeisintä mallia olevien hävittäjäkoneiden yllättämiksi. Poikien ei auta muu kuin turvautua laskuvarjoihin. Mutta Hunter Hawk ja Mike eivät jätä velkojaan maksamatta.

Chipmunk surisi 8000 jalan korkeudessa länteen päin 105 mailin tuntunopeudella, mikä lähimain vastasi sen suurinta mahdollista vauhtia. Pienen ja kapean eteläamerikkalaisen Santaon tasavallan rantoja huuhtova Atlantti oli jo yli sadan mailin päässä takanapäin. Suunnilleen saman matkan päässä edessä oli Remon kaupunki, joka sijaitsi aivan lähellä Parandan rajaa, ja Chipmunk oli matkalla juuri Parandaan. Näitä kahta valtakuntaa erottavat matalat, viidakon peittämät vuoret olivat juuri nousemassa taivaanrannalle.”

[Chipmunk on kanadalainen sotilaskoululentokone, jonka ensilento tehtiin 1946. Englannin ilmavoimat käytti sitä vuoteen 1972. Myös Kanada, Portugali ja Belgia käyttivät konetta sotilaslentäjien peruskoulutukseen. Koneita, joita 1947–56 koneita rakennettiin 1283 kappaletta, on ollut myös lentokerhojen ja yksityisten henkilöiden käytössä.]


Eric Leyland (1911 – 2001) oli brittiläinen kirjailija, jonka teoksia on käännetty useille kielille. Sekä omalla nimellään että monilla nimimerkeillä teoksia julkaissut Leyland on monissa maissa tunnettu ensisijaisesti nuortenkirjailijana. Suomeksi on käännetty ilmailun ja seikkailun yhdistävä jännityskirjojen sarja, jonka Leyland kirjoitti yhdessä T. E. Scott-Chardin kanssa, joka oli lentäjänä BOAC-yhtiössä (nykyisin British Airways). Lentävä salapoliisi Hunter Hawkista kertovat romaanit Taivaanrannan hyeenat: Hunter Hawkin lentoseikkailuja 1 (1959; Outlaws of the air 1957), Atomikoneen arvoitus: Hunter Hawkin lentoseikkailuja 2 (1959; Atom plane mystery 1958), Lentävät salakuljettajat: Hunter Hawkin lentoseikkailuja 3 (1960; Smugglers of the skies 1958) ja Pilvien sankarit: Hunter Hawkin lentoseikkailuja 4 (1960; Commandos of the clouds 1959).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 16.4.2024 20:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.