Kuvaus

Erkki Leminen: HÄN KYLLÄ MUISTAVI POIKAA. 1975 Parikanniemisäätiö. 83-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, takakannessa tarran jälkeä, ei merkintöjä.

Hän kyllä muistavi poikaa (1960) on kertomus pikkupojasta nuorukaiseksi ja mieheksi varttuvan Matti Pitkäsen elämänvaiheista. Kirja kertoo Uukuniemen Parikanniemen kylän elämästä. Kirjan sivuilla tulee esille myös Parikanniemen orpokoti, jonka silloiset johtajat jättivät pysyviä vaikutelmia Matin nuoreen elämään ja jonka johtajana Matti Pitkänen itse nykyisin toimii. Suosittelemme lämpimästi kaikenikäisille, mutta erityisesti nuorille. Erkki Leminen osaa kirjoittaa sujuvasti ja kertoa elävästi ja sydämiin käyvästi. Sitä todistaa sekin, että tämä hänen kotitanhuviltaan Karjalasta juurensa juontava tosikertomus ennättää jo kuudenteen painokseen.

Matti Pitkänen toimi Parikanniemen orpokodin johtajana vuodesta 1949. Orpokoti oli perustettu 1915 Etelä-Karjalan Uukuniemelle. Sen toimintaa johti 1917 perustettu Parikanniemen orpokodin kannatusyhdistys, vuodesta 1939 Parikanniemen orpokotiyhdistys ja 1967 Parikanniemisäätiö. Kun Uukuniemi oli jäänyt Venäjän puolelle, perustettiin orpokodin toimintaa jatkamaan 1949 Ristiinaan orpokoti, jonka nimi 1964 muutettiin Parikanniemen lastenkodiksi (Ristiinan kunta yhdistyi 1.1.2013 yhdessä Suomenniemen kanssa Mikkeliin).

 

Erkki Leminen (1922 Uukuniemi – 1992 Mikkeli) syntyi Uukuniemen Sikopohjan kylässä maanviljelijäperheeseen. Hän koki herätyksen sotien jälkeen ja jätti maatalouden. Leminen julisti sanaa aluksi itsenäisesti kunnes 1948 muutamaa vuotta aiemmin perustettu Kansan Raamattuseura kutsui hänet kiertäväksi evankelistaksi. Evankelistana Leminen toimi aina 1982 eläkkeelle jäämiseensä asti, ja vapaaehtoispohjalta vielä senkin jälkeen. Hänen ensimmäinen kirjansa oli 1952 julkaistu Hoitakaa sydäntänne. Erkki Leminen julkaisi elämänkertoja, hengellisiä kirjoja ja runoja, yli 30 teosta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 1 vrk 13 h 40 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 1 vrk 13 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.