Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Erle Stanley Gardner: PERRY MASON JA TUMMAVERIKÖN TAPAUS. Salapoliisiromaani. 1988 Gummerus, Johanna menestyskirjojen kerho. 220-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Perry Mason ja tummaverikön tapaus (The Case of the Borrowed Brunette 1946 - suomeksi Salamasarjassa 1968) -teoksessa Perry Masonin uteliaisuuden herättää kahdeksassa peräkkäisessä kadunkulmassa seisoskelevat kahdeksan aivan samannäköistä tummaverikköä. He ovat vastanneet lehti-ilmoitukseen, jossa tarjottiin tointa tummaverikölle ja tämän ”esiliinalle”. Pian toimeen valittuja kahta naista syytetään murhasta. Mason ryhtyy heidän puolustajakseen. Mutta kun ensimmäisen päivän istunto on päättynyt, Mason on saanut haasteen syytettynä rikoskumppanuudesta.
 

 

2. Erle Stanley Gardner: PERRY MASON JA RAHAKAS HATTURASIA. Salapoliisiromaani. 1992 Gummerus (toinen painos). 173-sivuinen nidottu ehjä ja siisti kirja, kirjaston poisto (selkä muovitettu), ei jälkiä lukemisesta eikä lukijan merkintöjä.

Perry Mason ja rahakas hatturasia (1968; The Case of the Worried Waitress 1966) -teoksessa Perry Mason saa yllättäen asiakkaan. On ravintolan sääntöjen vastaista, että tarjoilija piirittää asiakasta saadakseen neuvoja tai tietoja. Ilmeisesti kaunis Katrine Ellis, Kit, oli syvästi huolissaan jostakin... Niinpä Perry Mason lounaansa lopetettuaan jätti tytölle viestin: "Tavallinen palkkioni neuvottelusta on 10 dollaria. Lautasen alla on juomarahaa 11 dollaria." Sitten hän sanoi nauraen Dellalle, että tyttö ei saapuisi toimistoon. Asianajajaliitto syyttäisi häntä asiakkaiden kalastamisesta. Mutta Kit tuli ja hetkessä Perry sai selvisi, että tytöllä oli täysi syy levottomuuteen - tosiaankin, tämä oli pahassa pulassa.

 
Erle Stanley Gardner (1889-1970) oli yhdysvaltalainen itseoppinut asianajaja. Hän aloitti kirjailijanuransa legendaarisessa Black Mask -lehdessä 1920-luvulla samoihin aikoihin Dashiell Hammettin ja Raymond Chandlerin kanssa. Ensimmäisen kirjana ilmestyneen rikosromaanin The Case of the Velvet Claws (1933, suom. Murhaajan ääni 1949) päähenkilö on asianajaja Perry Mason, jolla on apunaan kaunis sihteeri Della Street ja yksityisetsivä Paul Drake. Tämä asetelma toistui sittemmin oli yli 80 kirjassa, joista viimeisimmät 1950-luvulla. Gardner julkaisi salapoliisiromaaneita myös useilla salanimillä (mm. A.A. Fair ja Robert Parr). Gardnerin teoksia on käännetty yli 30 kielelle ja niitä on myyty satoja miljoonia kappaleita. Useita Gardnerin teoksia filmattiin jo 1930-luvulla. Perry Mason esiintyi televisiosarjoissa 1957-66 ja 1985-89.

Suomeksi Perry Mason -tarinoita on julkaistu yli neljäkymmentä. Niitä ovat kääntäneet mm. Viljo Kajava (Kleptomaanin jäljet 1944), Mauri Sariola (Vaaralliset valokuvat 1959), Arto Tuovinen (Karannut ruumis 1959) ja Pentti Saarikoski (Äkäinen todistaja 1962). Muista Gardnerin romaanisankareista ovat suomennoksiin päässeet vain Terry Clane (Kiristäjä 1937, suom. Erkki Vala) ja yksityisetsiväpari Bertha Cool ja Donald Lamm (A. A. Fair: Varokaa kurveja 1956 ja Pässinpäät kuolevat perjantaisin 1961).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 30 vrk 22 h 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 30 vrk 22 h 34 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.