Kuvaus

Kahden pokkarin setti

Ernesto Che Guevara:
- Moottoripyöräpäiväkirja (4.painos. Loisto 2004)
- Tien päällä taas (2.painos. Loisto 2003. Vieno taite etukannessa)

-----------------------------------------------
Ernesto Che Guevara: Moottoripyöräpäiväkirja
alkuperäisteos: Notas de viaje
Suomennettu espanjankielisestä teoksesta: Mi primer gran viaje

Argentiinalaisnuorukaiset Ernesto Guevara ja Alberto Granado päättivät syksyllä 1951 toteuttaa hurjan unelmansa ja lähteä kiertämään Etelä-Amerikkaa moottoripyörällä. Puoli vuotta kestävä matka alkoi tammikuussa 1952 Argentiinasta, jatkui Chilen kautta Peruun ja Kolumbiaan ja päättyi Venezuelaan. Ajopelinä oli osan matkaa 'La Poderosa', 500-kuutioinen Norton.
Seikkailussa oli löytöretkien innostusta, onnettomia sattumuksia, romantiikkaa, dramatiikkaa ja komiikkaa. Buenos Airesin pojat kohtasivat kirjavan joukon ihmisiä - intiaaneja, kaivosmiehiä, spitaalisia, poliiseja, kulkureita ja turisteja - ja kokivat millaista on olla salamatkustaja, palomies ja jalkapallovalmentaja. Reitin varrelle mahtui myös tappeluita ja rankkaa juhlimista.
Moottoripyöräpäiväkirja on ainutlaatuinen tarina - Che Guevaran oma matkakertomus.
----------------------------------------------------
Ernesto Che Guevara: Tien päällä taas
alkuperäisteos: Otra vez

Heinäkuussa 1953 juuri lääkäriksi valmistunut Ernesto 'Che' Guevara astuu junaan Buenos Airesissa ja lähtee kiertämään Latinalaista Amerikkaa - kuin kuka tahansa turisti. Che tutustuu Bolivian vuoristoon ja autiomaihin sekä Machu Picchun inkakulttuurin jäänteisiin. Seuraavana kesänä hän saa todistaa CIA:n junaileman sosialistihallituksen alasajon Guatelemalassa.

Matkan aikana nuori idealisti joutuu punnitsemaan tulevaisuutensa suuntaa. Poliittisen kutsumuksen sinetöi heinäkuussa 1955 historiallinen tapaaminen Meksikossa maanpaossa olevan Fidel Castron kanssa, ja Che Guevarasta kasvaa historian tuntema vallankumousjohtaja.

Tien päällä on jatkoa Guevaran Moottoripyöräpäiväkirjalle; teokselle, josta Walter Salles ohjasi samannimisen, kiihkeän ja näynomaisen seikkailuelokuvan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 89 vrk 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 89 vrk 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.