Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Legenda jo eläessään

"En ole koskaan aikaisemmin kirjoittanut elämäkertaa. Poleemisena kirjoittajana minun oli muutettava ilmaisutapani ja ryhdyttävä raportoimaan lähestulkoon objektiivisesti.

Vaikeuksia oli useita. Miten esittää Timo K. Mukan kuva niin että hänen tuotantoaan voitaisiin ymmärtää paremmin kuin tähän asti? Valitsin pitkän sisäänajon, kuvauksen pohjoisesta kyläyhteisöstä, sen ihmisistä ja nousevasta nuoresta lahjakkuudesta, jolla ei ollut mitään yhteyksiä kirjalliseen maailmaan.

Pyrin kirjoittamaan mahdollisimman konkreettisella tasolla. Kovetin itseni järjestelemään dramaattisia tosiasioita, jotka johtivat tunnettuun lopputulokseen, kirjailijanuran päättymiseen vaiheessa, jossa sen normaalisti katsoen olisi pitänyt olla vasta alussa.

Kirjan valmistuttua huomaan, että se on kuvaus ammattikirjailijan kamppailusta kaikkien paineiden keskellä, yksin ja eristettynä yhteiskunnasta. Legendaa kirjasta ei tullut. Siitä tuli elegia." [TAKAKANSI]

 

WSOY 1974, 1. painos. Kovakantinen.

 

Kansipaperin kunto kelvollinen; itse kirjassa kulumaa jonkin verran (ja nimiösivun yläreunaan on kirjoitettu nimi ja päivämäärä).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 27.1.2018 18:35

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.