Tuote on myyty käyttäjälle orion3 hintaan 7 €

Kuvaus

Ester ja Ruzja – Masha Gessen
Miten isoäitini selviytyivät Hitlerin sodasta ja Stalinin rauhasta
Tammi 2006
Sidottu, kansipaperit
Sivuja: 397 
Ester kasvaa Puolassa. Ruzja elää Neuvostoliitossa. Toinen maailmansota yhdistää näiden juutalaisten nuorten naisten kohtalot. 
Sievä Ester-tyttö kasvaa pienessä puolalaisessa Bialystokin kaupungissa. Elämä on vaurasta, kosmopoliittista ja moniarvoista: Esterin isä on arvostettu juutalainen vaikuttaja ja sionisti, äiti taas kiihkeä juutalaisen työväenpuolueen kannattaja. Nuoressa Neuvostoliitossa varttuvan Ruzjan todellisuus on kahtiajakautunutta jo lapsuudesta. Kaikkivoipa Puolue edustaa turvaa, ihanteita ja edistystä mutta myös vaiettua uhkaa: tytön Levsetä on karkotettu Siperiaan epäsopivien mielipiteittensä vuoksi. Toinen maailmansota yhdistää näiden juutalaisten nuorten naisten kohtalot. Ester säästyy holokaustilta viime hetkellä päästessään Moskovaan opiskelemaan juutalaiskiintiössä, mutta vain hiukan myöhemmin juutalaisuudesta tulee hengenvaarallinen kansanpetturin leima. Niin Ester kuin Ruzjakin joutuvat valitsemaan, toimiako yhteistyössä valtakoneiston kanssa vai kapinoidako sitä vastaan. Pienet arkielämän valinnat tekevät toisesta hiljaisen mutta peräänantamattoman vastarannankiisken, toisesta hiljaisen mutta peräänantamattoman myötäilijän. Mutta mikä lopulta on sankarillisuutta? Sankaruus ei ole yksiselitteistä mutta ystävyys on. 
    
hakusanoja sota Gessen Solodovnik elämäkerta kansallissosialismi  stalinismi elämäkerrat  juutalaiset Puola Neuvostoliitto

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
Ilmoitus on sulkeutunut 30.5.2021 16:45
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.