Kuvaus

Ethel S. Turner: SISARUSTEN VARTTUESSA. Suomentanut Laila Järvinen. Päällys: Tove Ahlbäck. 1975 WSOY Nuorten Toivekirjasto 47 (toinen painos). 173-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sisarusten varttuessa (1897, 1945; The Family at Misrule 1895) on jatko teokselle "Seitsemän sisarusta", jonka tapahtumista on kulunut viisi vuotta. Nellistä on kasvanut pieni kaunotar, Pallero on muuttunut Poppetiksi, ja hänen entinen nimensä on periytynyt uudelle tulokkaalle. John puolestaan on nyt 13-vuotias, kömpelö ja hontelo poika, jonka olemuksesta näkee, että hän on sotatilassa koko maailman kanssa. John se perheelle suurimman järkytyksen tuottaakin, hän karkaa kotoaan epäilyttävissä olosuhteissa. Ja kun vanhemmat lähtevät Intian-matkalle, joutuu velvollisuudentuntoinen, lempeä Meg ottamaan vastuulleen koko vilkkaan sisarusparven. Tänä aikana ehtii paljon tapahtua – siitä pitää kukin sisaruksista huolen. Yhtä elävästi ja riemukkaasti kuvattua perhettä kuin Woolcotit ovat, tapaa klassisessa nuortenkirjallisuudessakin vain harvoin. 

Ethel S. Turner (Ethel Burwell, 1873 Doncaster, South Yorkshire, England – 1958 Mosman, Sydney, Australia) oli englantilaissyntyinen australialainen kirjailija ja tunnettu erityisesti lastenkirjailijana. Turnerin tunnetuin teos on hänen esikoisromaaninsa Seven Little Australians (1894; Seitsemän sisarusta), jota pidetään Australian lastenkirjallisuuden klassikkona ja joka oli heti ilmestyttyään myyntimenestys niin Australiassa kuin ulkomaillakin. Se kertoo seitsenlapsisesta australialaisperheestä. Kirja ja sen jatko-osat The Family at Misrule (1895; Sisarusten varttuessa) ja Little Mother Meg (1902) kertovat Woolcotin perheestä, etenkin perheen seitsemästä vallattomasta ja kapinallisesta lapsesta 1880-luvun Australiassa. Kuten Turnerin isäpuoli, myös kapteeni Woolcot oli kuuden lapsen leski-isä. Kirjasta on tehty Australiassa elokuva Seven Little Australians 1939, Britanniassa televisiosarja 1953 ja Australiassa kymmenosaisen televisiosarja 1973. Esthel S. Turnerin teoksista ovat suomeksi ilmestyneet Bobbie koulitaan pojaksi (1936; Miss Bobbie (1897),  Ihmelapsi: australialainen tarina (1921), Pikku serkku (1946), Pikku veitikka (1925), Seitsemän sisarusta (suom. 1896 ja 1953) ja Sisarusten varttuessa (suom. 1897 ja 1954).

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 8 vrk 20 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 8 vrk 20 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.