Kuvaus

Historiikki merirosvoudesta

Nimeke: Karibian merirosvot / Die amerikanischen Seeräuber -teoksen vanhasta käännöksestä uudelleen muokannut Reinhard Federmann ; Saks. teoksesta... von 1678 suom. Jorma Tiainen.
alkuperäinen teos vuodelta 1678
sidottu , kansipapereissa pikku rispiä yläreunasa
hieno kuvitus , karttoja

linkistä: http://www.tunturisusi.com/kolumbus/
ote:
"
Mukana ollut piraatti kertoo

Alkuperäisiä, aikakauden piraattien itse kirjoittamia kuvauksia ei ole paljon säilynyt. Poikkeuksen muodostaa ranskalainen Alexandre Olivier Exquemelin (n.1645-1707), joka vuonna 1678 ilmestyneessä kirjassaan Karibian merirosvot - kuvaa kokemuksiaan Karibialla. Hän matkasi Tortugalle vuonna 1666, pysyen siellä aluksi kolmen vuden ajan. Hän osallistui useisiin ryöstöretkiin Jamaikan, Haitin ja Kuuban vesillä ja kuvaa tarkoin useita kohtaamiaan, suuria rosvopäälliköitä - poistuen Karibialta vasta vuonna 1672.

Erityisen hyvin hänen kauttaan tutustumme Henry Morganiin, jonka luottoystävä - ja ilmeisesti välskäri, hän oli. Hänen kerrontansa tuo meillekin näille piraattisivuille aidon ja autenttisen tuulahduksen Karibian piraattien, kaappareiden ja bukanieerien kullankimalteisilta ajoilta, jolloin miekat, pistoolit ja kanuunat puhuivat - ja satumaiset aarteet vaihtoivat yhdessä hetkessä omistajaa

Karibian vesien ja Länsi-Intian saarten tapahtumat ovat osa maailmanhistorian kiehtovinta ja omalaatuisinta aikakautta. Erityisesti 1600-luvulla merirosvous, ryöstäminen ja kiduttaminen kohdistui espanjalaisiin. Espanjan siirtomaiden ja emämaan välisillä reiteillä purjehtivat aarrelaivat olivat kuin näytteille asetettuja arvoesineitä - lihavia hopea- ja kultapossuja - joiden kaappaaminen oli jokseenkin helppo tehtävä.

"
( korjasin yhden vuosiluvun : poistuen Karibialta vasta vuonna 1672 pro 1772 )

Kuntoluokitus: (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)

Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :
Tekijä(t): Exquemelin, Alexandre Olivier.
Alkuteos: Das Piratenbuch
Nimeke: Karibian merirosvot / Die amerikanischen Seeräuber -teoksen vanhasta käännöksestä uudelleen muokannut Reinhard Federmann ; Saks. teoksesta... von 1678 suom. Jorma Tiainen.
Julkaistu: Jyväskylä : Gummerus, 1970.
Ulkoasu: 220 (2) s. : kuv., kartt.
Aineisto: kirja
Kieli: fin
Alkuteoksen kieli: ger
Muu(t) tekijä(t): Federmann, Reinhard.
Tiainen, Jorma.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 20 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

25 € Sulkeutuu 56 vrk 20 h 46 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.