Kuvaus

Ezra Pound: Personae. Valikoima runoja vuosilta 1908-1919. Suomentanut Tuomas Anhava. Otava (seitsentähdet), 1976. Kovakantinen, 154 sivua. Kansipaperi. Ensimmäinen painos.

Amerikkalainen Ezra Pound (1885-1972) oli modernin runon läpimurtaja englanninkielisen kirjallisuuden piirissä. Hän vaikutti ratkaisevasti kuvan ja rytmin vapautumiseen jälkiromantiikan kaavoista, ja hän oli 1910-20-lukujen modernistisukupolven tärkein kannustaja ja kriitikko Yeatsista ja Eliotista aina Joyceen ja Hemingwayhin asti.

Persoane sisältää läpileikkauksen Pundin tuotannosta vuosilta 1908-1919, jolloin syntyivät hänen kantavimmat ja kiistattomimmat saavutuksensa. Asteikko on laaja keskeislyriikan "viileästä huiluäänestä" ravakkaan kiistarunoon ja satiiriin, joka ei ole yhtään vähemmän kirpeää, hilpeää ja kiukkuista kuin omana aikanaan.

Valikoiman nimen mukaisesti (persona = rooli) on laajin osuus runoilla, joissa Pound entisaikojen runoilijoihin eläytyen toi heidät nykyhetkeen, aikalaisina vaikka ajattomina. Kaksi roolirunoteosta, Khitai ja Kunnianosoitus Sextus Propertiukselle, sisältyvät valikoimaan kokonaisuudessaan. Edellinen perusti Kiinan lyriikan nykyisen käännösperinteen ja jälkimmäinen on suuntaa antavasti vaikuttanut antiikin runouden tulkintaan, Suomea myöten.

Erinomainen, käyttämättömän veroinen kappale, ei merkintöjä. Kansipaperissa muutama vähäinen kuluma mutta sekin kaikkineen mainio. Kustannusosakeyhtiö Otavan joulukirja 1976, mistä kirjaan sisältyvä ylimääräinen painettu alkulehti.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 82 vrk 23 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 82 vrk 23 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.