Kuvaus

Hauska eloisa ja iloinen figuuri posliinista, missä kukkien keskellä oleva naku tyttö leikkii hanhen kanssa. Hanhi haluaa myös leikkiä ja tökkii nokallansa tyttöä. Korkeus 8cm ja pituus 16,5cm. Monivärinen elävä ja hyvin tehty.  Tämä miellyttää minua ja ainoa syy sen myyntiin on se pieni harmin paikka, että vasenman käden pikkusormi on poikki. Sen onnistui joku muuttomies rikkomaan ja piti suunsa kiinni, huomasin vasta kuukausi muuton jälkeen asian. Pohjaan on tämän edellinen omistaja, eräs reipas ja kirkasälyinen mummo kirjoittanut vuosiluvun 1946.

Tehtaan ENS logo vieressä, ENS tuulimyllymerkki. Tehdas ENS ja vuoden 1945 rauhan jälkeen Itä-Saksan puolelle eli DDR ja tehtaan nimen eteen tuli merkintä VEB = Kansan omistama yritys  (eikä kuten oli lännessä asia, tehtaan omistajat olivat yksityinen taho tai  pankin, vakuutuslaitoksen omistama  ) mutta mikä meille on tärkeintä,  Itä-Saksan poliittinen johto muutti tehtaan logoa merkkiä ja siksi tämän kohteen valmistus  voisi olla vuodelta noin 1930- 1938  tai mahdollisesti lyhyt aika 1946-1947. Syy on se, että ihan heti sodan jälkeen ei perustettu DDR valtiota ja kuitenkin kansa pistettiin töihin ja vanhalla logolla tuli hyvin pieniä sarjoja vuosi pari sodan lopun jälkeen. Tuotanto lähti jopa nopeammin käyntiin Itä-Saksassa, kuin West-Germanyssä, sillä Neuvostoliitto omasi kokemusta, kuinka  työllistää nopeasti isot määrät ihmisiä. 

(Posliinitehtaan logo merkki on kuin tuulimylly, katso kuvaa )

A31AG409a Figuuri Hanhi tökkii tyttöä, paino 275g, kohde on Löbau , Saksa     Ehjänä, jos edes löytyy, hinta voisi olla 150 euroa.

Opettele tunnistamaan ainakin Saksan suurinmat posliinitehtaan merkit logot, eli KPM Berliini = sininen valtikka, Rosenthal = texti tavarassa, Hutschenreuther= nimi ja makaava leijona,  Nymphenburg= vinoneliö vaakuna ja ehkä tämä on arvostetuin tehdas. Pidän itse kaikkein hienoimpana aina Nymphenburg posliini tavaraa. Tietenkin on joitakin aivan pieniä sarjoja kuten 3. Valtakunnan eli Hakaristi- aikakausi , sen aikana teetti SS omassa tehtaassaan figuureita, joissa oli merkintä, logo SS riimukirjaimilla ja usein myös vihreällä painovärillä sana Allach. Ne ovat suuria harvinaisuuksia ja siksi hyvin kalliita. 

Mutta yleisin ja suuren yleisön silmissä ykkönen on aina Saksan suuri posliinitehdas Meissen, se sijaitsee lähellä Dresden kaupunkia. Itse kaupungin keskusta on hyvin kaunis lomakohde ja siitä 25km päässä on paikkakunta Meissen. Sieltä valmistuu nämä kuuluisat Meissen posliini esineet. Se on samalla koko Euroopan vanhin posliinitehdas. Tavaramerkki logo on siniset miekat ristissä. 

Huutokaupoissa voi vanha arvoposliini nousta helposti yli 10,000 euron arvoon. Meissen tehtaan myymälässä on esineitä, joiden hintalappu on jopa yli 200,000 euroa. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 53 vrk 21 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

35 € Sulkeutuu 53 vrk 21 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.