Kuvaus

Aivan tarkasti ottaen on upea kaunis tina ja marmori figuuri annettu palkinnoksi ampuma kilpailussa vuonna 1916.  Figuuri on siis yli 100 vuotta vanha. 

Se kuvaa alastonta miestä, hän on ammatiltaan soturi ,  jugend tyylinen koristelu ja katkennut miekka. Mies on alasti, mutta ns. " sukupuolielin " on peitetty puun lehdellä. Hänellä on viikset ja minulle outo kaulapanta. Jalustan takana on kaiverrettu texti, että tämä oli 2. Palkinto ja annettu 29.9.1916. 

Figuurin korkeus on 13cm ja pituus 19cm, leveys on marmori sokkelin mukaan 11cm ja paino 2,1 kg. Kaiverrus on tehty vuonna 1916 ja myös kirjoitustyyli on saman aikakauden tyyliä.

Esineen tyyli, muotoilu ja valitut materiaalit kertovat aivan 100%:en varmasti , että kyseessä on ehdottomasti aito Jugend tyylin kaunis esine ja arvo tuskin koskaan laskee tästä hinnasta, keräily esine sotilas soturi upseeri armeija puolustuslaitos poliisi järjestysmies security jne... 

A12JA401 Ampuma ase kilpailun palkinto, alaston nuorimies makaa katkennut miekka maassa. 

Hakusanoja:  sota armeija puolustuslaitos army ase kivääri ammunta

Kiitos erään suomalaisen taidehistoria specialistin, sain lisää infoa: Kyseessä on Antigonos Gonates,  Makedonialainen soturi vastaan senajan keltit ja taistelu tapahtui vuonna 277 e.Kr. Myöhemmin kelttejä jäi nykyisen Turkin (Persia) alueelle ja heistä tuli Galatian lääni.

Osa heidän miehistä oli senajan Soldier of Fortune eli palkkasotilaita. Heidän eliitti joukot taistelivat aina alasti ja kaulassa oli metallipanta, usein hopeaa. Alastomana ja ilman minkäänlaista suojaa, kypärää, haarniskaa jne.. oli soturi senajan käsityksen mukaan osoitus rohkeudesta ja urhoollisuudesta.   Hänellä oli ase; miekka ja kilpi + kunnioitus vihollista kohtaan.  Tämä soturi on juuri saanut kylkeen kuolettavan keihäänkärki piston, jota ei  tästä tina esineestä oikein eroita.  Iskun voimasta tipahtaa soturi maahan  ja  hänen ilme on tyrmistynyt ja katse on maahan päin. Hän ei oikein ymmärrä, näin ei pitänyt käydä hänelle !  Hän tajuaa juuri kuolevansa ja juuri tällä hetkellä on hän maailmassa täysin yksin, hän ei näe ja kuule enää ympärillä käytävää taistelua. Elämän viimeiset hetket maanpäällä.

Alkuperäinen marmori veistos on Roomassa, Museo Capitolino,  Hall of the Galatian. Kansainvälisissä aivan huippu-luokan huutokaupoissa on silloin tällöin pronssisia  "The Dying Gaul " figuureja patsaita myynnissä, usein 40cm pitkä, huudot alkaa ja kauppoja solmitaan  huutokaupoissa 3000-6000 euron välillä.  Vaikka tämä on "kansanpainos" tinasta, on erikoinen ja upea " Kuoleva Keltti ".   Keltit on hieman salaperäinen kansa, he puhuivat kuitenkin indo-germaanista kieliryhmän kieltä, sanovat nykytutkijat. Saksa, Englanti Ruotsi, norja, tanska, hollanti  jne.. kielet ovat  kaikki siis alkujaan peräisin  Pohjois- INTIA:sta ja erästä melko suurta kieliryhmää, tai sanotaan, että näiden kielinen vahvat juuret ovat alkujaan Intiasta. 

Mistä ovat kaikki Eurooppa kansat kotoisin? Siihen antoi vastauksen juuri tuore DNA tutkimus, joka päätyi siihen, että germaanit , keltit  ja slaawit ovat kaikki lähteneet nykyisen Mustan Meren ja Kaspian Meren pohjois rannikoilta ja vaeltaneet sieltä kohti länttä,   me kaikki Euooppalaiset,mukaanlukien venäläiset ,  olemme siis geopoliittisesti Keski-Aasian kansoja. Myös hevonen on alkujaan  liki  samoilta alueilta, mutta idämpää...Hevonen kesytettiin ensi kerran nykyisen Kazahstan , Kirgiisia alueella ja  Eur-Aasiasta  levisi hevonen koko maapallolle. Muilla mantereilla ei ollut hevosia, niitä ei ollut Australiassa, Afrikassa, Amerikassa , Euroopassa, vain Eur-Aasiassa ! 

Kentauri Centauri jne.. lienee tarinaa, kun ihminen ensi kerran kohtasi vihollisia jotka hevosen selässä aseet kädessä ryntäsivät päälle....oliko ratsastaja ihminen vai osa hevosta, oli asia, johon ei saatu vastausta ja syntyi taru Kentaurista. 

Taideteos Taide Art upea ja 107 vuotta vanha.

Sana keltit muuttui Roomalaisten suussa sanaksi gallialaiset. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa, katso ne huolellisesti läpi, ole hyvä.
Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. .

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 42 vrk 4 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

245 € Sulkeutuu 42 vrk 4 h 51 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.