Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Final Fantasy VII on Squaren (nyk. Square Enix) kehittämä ja julkaisema Final Fantasy -pelisarjaan kuuluva roolipeli. Peli julkaistiin alun perin PlayStationille vuonna 1997, ja seuraavana vuonna Eidos levitti pelin Windows-versiota. Elokuussa 2015 peli julkaistiin myös iOS:lle, ja huhtikuussa 2020 se julkaistiin uusintaversiona PlayStation 4:lle. Final Fantasy VII oli pelisarjansa ensimmäinen osa, joka julkaistiin myös Euroopassa ja Australiassa. PlayStation-version levittäjänä toimivat Sony Computer Entertainmentin tytäryhtiöt.

Peli oli ilmestyessään niin kriitikoiden kuin pelaajien suosiossa. Se oli selkeästi PlayStationin ”Killer App” eli jo itse pelikonetta myytiin pelkästään Final Fantasy VII:n pelaamista varten. Peli kuuluu myös jälkikäteen arvioituna PlayStationien parhaimmistoon. GameFAQs-sivustolla se äänestettiin kaikkien aikojen parhaaksi peliksi vuosina 2004 ja 2005, ja Famits?-lehdessä marraskuussa 2006 se pääsi toiselle sijalle listalla sadasta parhaimmasta pelistä koskaan.lähde?

Final Fantasy VII:stä tehtiin myös muutamia spin-off-tuotteita. Jotkin pelin hahmoista esiintyvät muun muassa peleissä Ehrgeiz ja Kingdom Hearts. Pelille tehtiin myös vuonna 2005 jatkoksi 3D-animaatio Final Fantasy VII: Advent Children, joka sijoittuu aikaan pelin tapahtumien jälkeen, ja samaan DVD-julkaisuun liittyvä lyhyt anime-elokuva Last Order: Final Fantasy VII, joka kertoo uudelleen erään kohtauksen pelistä. Vuonna 2006 ilmestyi myös Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII, joka kertoo erillisen tarinan tapahtumista itse pelin ja Advent Children -elokuvan jälkeen. Uusin Final Fantasy VII:een perustuva peli Crisis Core: Final Fantasy VII kertoo tapahtumista ennen Final Fantasy VII:n ilmestymistä.

Final Fantasy VII:n musiikeista vastasi pelisarjan edellisten osien tapaan Nobuo Uematsu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


60 €
Ilmoitus on sulkeutunut 31.3.2024 21:00
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.