Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. KAIVA OMA HAUTASI. FINN WEST 10 1983 Kolmiokirja Oy. 68-sivuinen lännenlehti, ehjä ja siisti, kansissa joku yksittäinen kirjain/numero, lopun sanaristikko osittain täytetty, ei muita merkintöjä.

Finn West oli suomalainen lännenlukemisto. Härmän häjy Juho Kaaponpoika Helapään jännittävistä seikkailuista villissä lännessä kertovia Finn West -taskulehtiä ilmestyi Kolmiokirja Oy:n kustantamana 1976-1992 yhteensä 197. Osa lehdistä on A4-kokoisia "supernumeroita". Lehdissä ei ole kirjoittajan nimeä.

" Amos peräytyi pari askelta ja liikautti kättään niin että aseen musta suuaukko tuijotti Juhoa suoraan vatsaan.
- Tämä ei ole leikkiä, Amos sanoi kireällä äänellä ja nyökkäsi kohti lapiota. - Ala kaivaa.
- Ja mitä helvettiä minun pitäisi heti aamutuimaan ruveta kaivamaan?
- Omaa hautaasi, Amos vastasi rauhallisesti.
- Nyt tämä saa jo totisesti riittää! Juho puuskahti ja astui askeleen kohti Amosta. - Auringonpistonko sinä olet saanut, mitä?
Amos otti nopeasti kaksi askelta taaksepäin ja laukaisi. Luodit pölläyttivät multaa Juhon jalkaterien edessä.
- Sinä taidat olla hullu, Juho päätteli lapioon tarttuessaan.
Oliko Amos todellakin menettänyt järkensä? (...)"
 

 

2. TERÄKSELLÄ PITKIN SELKÄÄ. HÄRMÄN HÄJY LÄNNESSÄ. FINN WEST 8 1986 Kolmiokirja Oy. 68-sivuinen lännenlehti, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Finn West oli suomalainen lännenlukemisto. Härmän häjy Juho Kaaponpoika Helapään jännittävistä seikkailuista villissä lännessä kertovia Finn West -taskulehtiä ilmestyi Kolmiokirja Oy:n kustantamana 1976-1992 yhteensä 197. Osa lehdistä on A4-kokoisia "supernumeroita". Lehdissä ei ole kirjoittajan nimeä.

" - Merde...!  Sen sekunnin aikana, joka René Lafontilla meni kääntymiseen ja aseen vetämiseen, hän ehti havaita omituisen monta asiaa.

Wild Finn oli heittänyt ponchonsa etukappaleen vasemman olkapäänsä taakse niin, että kaksi ristikkäin kulkevaa vyötä oli kokonaan näkyvissä. René näki helavyön, kaksoistupen punakahvaisine puukkoineen ja revolverikotelon Wild Finnin oikealla lonkalla. Hänen oma aseensä oli asettumassa tanaan, vasen käsi vilahti poikittain hänen vatsansa editse pyyhkäisten Starr-revolverin iskurin vireeseen...

Ja vasta silloin René Lafont tajusi, että samalla hetkellä kun hän oli laukaisemaisillaan, Peacemaker ilmestyi kuin taiottuna Wild Finnin käteen. (...) "

 

Kirjailija Tuija Lehtinen kertoo 2007 Kolmiokirja-lehtitalon historiasta, että se "on komeaa, on Kalle Päätaloa ja Jorma Kurvista ja vielä konetta hakkaaviakin kirjailijoita vaikka kuinka monta Hassisesta Kirstiin ja minuun. En usko, että kukaan meistä on hävennyt työtään sinne, vaikka nimimerkillä onkin kirjoittanut. Niitä sarjoja oli silloin aloittaessani useita. Kulta eli arkipäivään perustuva. Linna eli historialliset. Lääkäri eli Suomeen sijoittuvia tarinoita. Stefan Frank, suomalaisjuurinen tohtori San Franciscossa. (…) Tohtori Frank loppui muistaakseni ensimmäisenä. Ehkä se uupui siihen, että tohtori ei tietenkään voinut mennä naimisiin, vaan sen piti aina vetää puoleensa niin potilaita ja työkavereita kuin paria naista, joita se tapaili useimmin. Linna taisi olla seuraava putoaja. (…) Kolmiokirjan lukemistojen suosio alkoi laskea Harlekiinien myötä, mutta pitkään moni lehti vielä sinnitteli myynnissä."

Oululaisen Kolmiokirja Oy -kustantajan lehtiä (vuonna 1978-1990): Elämä, Elämäni tarina, Finn West, Jerry Cotton, Kultasarja, Linnasarja, Lääkärisarja, Nyyrikki, Perjantai, Regina, Sinä&Minä, Super Ristikot, Tohtori Frank, Yöjuttu, Ravi & Ratsastus, Iisakin Iisit Ristikot, Iisakin Viihderistikot, Matin Helpot Ristikot, Kauneimmat käsityöt.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 81 vrk 8 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 81 vrk 8 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.