Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Francesco Alberoni: RAKASTUMINEN. Suomentaneet Ulla Ranta ja Liisa Ryömä. 1984 Otava, Seven-pokkari (nidotun laitoksen ensimmäinen painos). 143-sivuinen nidottu kirja, lukematon, kannessa pientä kolhua ja kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rakastuminen (1984; Innamoramento e amore 1979) -teoksessaan italialainen sosiologi Francesco Alberoni tutkii rakastumista niin kuin tutkitaan historian suuria liikkeitä, hän etsii niitä lähteitä, joista yhteenkuuluvuuden, elämänilon ja uudestisyntymisen elämykset kumpuavat. Rakastuminen on johdatus maailmaan, joka on kokemuksesta tunnettu, mutta samalla loputtoman arvoituksellinen. Alberoni kuvaa rakastumista kahden ihmisen muodostaman joukkoliikkeen syntymävaiheena, vallankumouksena, jonka tehtävä on muuttaa maailmaa. Rakastuminen ei ole arkipäiväinen ilmiö, seksuaalisuuden sublimointia tai mielikuvituksen oikku – mutta ei myöskään ilmiönä käsittämätön, jumalallinen tai diabolinen. Se voidaan liittää jo tunnettujen ilmiöiden joukkoon – joukkoliikkeisiin. Rakastumisen ilmenemislaajuutta rajoittaa se seikka, että se on täydellinen käsittäessään kaksi ihmistä. Rakastuminen rakentuu todellisuuden jatkuvasti ylittävistä ikuisuushetkistä. Rakastuminen on myös uskomista, luottamista ja toiselle luottavaisesti antautumista. Kokemuksena se on aito, selkeä ja tosi, vaikka, kuten Alberoni kuvaa, ”Rakastuneena mies tempaa leimuavan miekan enkelin kädestä ja astuu sankarina avoimesta portista” ja "Rakastuessaan yksinkertaisinkin ja lahjattominkin ihminen ilmaisee pakostakin itseään runouden, pyhyyden ja myytin kielellä".

 

2. Francesco Alberoni – Salvatore Veca: HYVÄ JA PAHA. Suomentanut Kimmo Rentola. Päällys: Kauko Allén. 1990 Otava. 96-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa pientä kulumaa (ks. kuva) ja takana pieni repeämä, itse kirja ehjä ja siisti, kannen ja nimilehden välisellä tyhjällä lehdellä alkuperäisen omistajan nimi, sivuilla merkintöjä, joista pääosa lyijykynällä tehtyjä sivuunviivauksia (voi pyyhkiä jos haluaa), parissa alkuluvussa pieniä kuivatäytekynämerkintöjä.

Hyvä ja paha (1990; L’altruiso e la morale 1988) on kirja moraalin olemuksesta ja vaikutuksesta eri yhteiskunta-filosofioissa. Rationaalisen moraalin rooli nyky-yhteiskunnassa on merkittävä: muun muassa jokaisen valtion poliittinen järjestelmä ja talouselämä perustuvat jollekin moraalikäsitykselle. Alberoni ja Veca erottavat rationaalisessa moraalissa kaksi osatekijää, lähimmäisenrakkauden ja järjen, jotka erilaisissa yhteiskunnissa ovat painottuneet eri tavoin. Kirjassaan he käyvät läpi erilaisia yhteiskuntafilosofioita ja erittelevät niiden taustalla olevan moraalikäsitteen sisältöä ja painotusta. Teoksessa on luvut Johdanto, Lähtökohta (Uskonpuhdistuksen lähteille, Eros ja agape), Uskonto ja edistys (Teologian epämukavuus, Liikkeiden universalismi, Valistus), Hyötymoraali (Utilitarismi, Talous ja moraali), Velvollisuusmoraali (Kategorinen imperatiivi, Järjellisten olentojen keskinäinen yhteisymmärrys), Altruismi ja järki (Miksi meidän on toimittava moraalisesti?, Rakkaus ja velvollisuus, Rakkaus ja järki), Moraalin ulkopuolelle (Marxismi, Kaunamoraali, Psykoanalyysi), Ryhmäegoismi ja altruismi (Vapaus, Ryhmäegoismin yli), Lähimmäinen ja kuka tahansa (Lähimmäinen, Kuka tahansa) ja Julkinen etiikka (Politiikan arvioiminen, Tulevaisuus) ja Jäähyväiset.


Francesco Alberoni (s. 1929 Borgonovo Val Tidone, Emilia-Romagna) on italialainen sosiologi, sosiologian professori, toimittaja ja kirjailija. Hän oli Italian merkittävimmän sanomalehden Corriere della Sera merkittävimpiä artikkelikirjoittajia 1973-2011. Rai:n, Italian valtion television, hallituksen puheenjohtajana hän oli 2002-05. Francesco Alberoni on tutkinut paitsi luokkakysymyksiä ja kulutusta, myös ihmisen inhimillistä käyttäytymistä yksilönä ja yhteisön jäsenenä. Hänen teoksensa Rakastuminen (1984; Innamoramento e amore 1979) on ollut bestseller monissa maissa; se on käännetty 20 kielelle. Alberonin tuotannosta on ilmestynyt suomeksi myös Ystävyys (1986; L’amicizia 1984), Erotiikka (1988; L’erotismo 1986), Hyvä ja paha (1990; L’altruismo e la morale 1988 yhdessä Salvatore Vecan kanssa), Kateus (1993; Gli invidiosi 1991), Häälento (1995; Il volo nuziale 1992).

Yhteiskuntafilosofiaa Firenzen yliopistossa luennoiva Salvatore Veca (s. 1943 Rooma) on herättänyt Italiassa keskustelua yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden käsitteestä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 35 vrk 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 35 vrk 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.