Kuvaus

Francesco Alberoni: Ystävyys

  • Otava, 1984
  • kovakantinen kirja, 176 sivua
  • Kirjaston poistokirja: kannessa tarramuovia ja sisällä vanhoja leimoja. Muuten hyväkuntoinen ja siisti kirja.

Ystävyys on rakkauden yksi muoto. Italialainen sosiologi Francesco Alberoni on osuvasti kuvannut, mikä tämä katseilta karkaava ja puheesta kuihtuva suhde oikeastaan on.

Millä tavala ystävyys eroaa muista rakkauden muodoista kuten rakastumisesta? Voivatko eriarvoiset henkilöt olla ystäviä? Enta samanmielisten ryhmä? Miten erotiikka vaikuttaa ystävyyteen?

Aito ystävyys on vapaata seikkailua, onnen ja kiihkeän elämisen hetkiä, elämän arvoituksen tutkintaa.

Alberoni esittelee myös myyttien, kirjallisuuden ja historian tunnettuja ystävyyssuhteita.

Alberonin mukaan ystävyys syntyy useista peräkkäisistä kohtaamista. Lisäksi se edellyttää molemminpuolisuutta toisin kuin esim. rakkaus, joka voi olla yksipuolista. Ystävyys alkaa kohtaamisesta, jolloin tunnemme henkilöä kohtaan voimakasta sympatiaa ja kiinnostusta. Kohtaaminen on aina odottamaton ja ilmestyksenomainen, emmekä kaikkien tuttaviemme kanssa koskaan koe sellaista. 
Ystävyys on sarja kohtaamisia, jotka liittyvät toisiinsa. Siksi meistä tuntuu, ettemme koskaan olisikaan erossa ystävästämme. Ystävä on siitä hyvä, että hän ymmärtää meitä aina...

 

hakusanat: psykologia elämäntaito mielenterveys ihmissuhteet tunteet luottamus perhe rakkaus parisuhde ystävät sosiologia yhteiskunta filosofia historia kulttuurihistoria myytit kirjallisuus kirjallisuuden historia Aristoteles rakastuminen lahkot Kant Voltaire Kierkegaard C. S. Lewis minä Platon Goethe työtoverit kollegat työpaikat Montaigne seksuaalisuus seksi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
tai
Sulkeutuu 89 vrk 8 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 89 vrk 8 h 14 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.