Tuote on myyty käyttäjälle isomummo hintaan 0,50 €

Kuvaus

Françoise Sagan: Vajoa vajaat. Kertomus

  • Tammi, 1957; kovakantinen kirja, 155 sivua
  • ranskankielinen alkuteos: Dans un mois, dans un an
  • Ihan OK-kuntoinen kirja ilman kansipaperia. Kannen paperiosat suojattu kivannäköisellä marmorikuvioisella tarramuovilla.
  • HINTA: 0,50 euroa + toimituskulut 4,50 euroa = 5,00
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Françoise Sagan (1935 – 2004) oli ranskalainen kirjailija, alkuperäiseltä nimeltään Françoise Quoirez. Sagan kirjoitti romaaneja, novelleja, näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia, joista monet ovat romanttisia tarinoita keskiluokan ihmisistä. Esikoisteoksensa, romaanin Tervetuloa ikävä, Sagan julkaisi vain 18-vuotiaana vuonna 1954. Romaanin päähenkilö on kertojaminä, 17-vuotias Cécile, josta kehkeytyy ensimmäinen Saganin luomista elämään pettyneiden teini-ikäisten vertauskuvista. Tervetuloa ikävä oli suunnaton menestys Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vaikka Saganin tuotanto usein leimataan viihteelliseksi, moni feministinen kriitikko on pitänyt varsinkin varhaisia teoksia naisen roolia ansiokkaasti laventavina.

Sagan kirjoitti kaikkiaan yli 40 teosta. Niitä on käännetty yli 20 kielelle, ja niiden pohjalta on tehty elokuvia. Tunnetuin lienee Tervetuloa ikävä -sovitus vuodelta 1957, pääosassa Jean Seberg. Saganista on myös kirjoitettu monia tutkimuksia ja elämäkertoja.

Varjoa vajaat kertoo mm. Bernardista ja Joséesta, joilla on ollut aikaisemmin juttu. Josée on siirtynyt eteenpäin ja seurustelee nyt Jacquesin kanssa mutta Bernard haikailee yhä perään vaikka kotona odottaa uskollinen Nicole-vaimo... Kirjan muillakin henkilöillä on monenlaisia säätöjä keskenään, mieluiten toki lyhytikäisiä ja/tai yksipuolisia. Ja jotta viileys ja hienoinen kyynisyys korostuisi, kirjassa viljellään paljon kirjallisia viittauksia, mainintoja Balzacista, Stendhalista yms.

Ote kirjasta:

Bernard astui kahvilaan, epäröi hetken kohdatessaan lasin ääressä istuvien vieraiden katseet, joiden piirteet neonvalo vääristi, ja käännähti sitten kassaan päin. Hän piti baarien kassanhoitajista, noista uhkeista, arvokkaista naishenkilöistä, joiden haaveita kilisevät pikkurahat ja tulitikut vähän väliä keskeyttivät. Nainen ojensi hänelle puhelinpoletin hymyilemättä, väsyneen näköisenä.
Kello oli melkein neljä aamulla. Puhelinkoppi oli likainen, kuuloke hikisen kostea. Bernard valitsi Joséen numeron ja totesi, että pikakävely ympäri Pariisia keskellä yötä oli johtanut hänet ainoastaan tähän; hetkeen, jona hän olisi kyllin väsynyt suorittamaan nämä kädenliikkeet mitään ajattelematta...

 

hakusanat: rakkaus suhteet parisuhde mustasukkaisuus ihmissuhteet Ranska ranskalainen kirjallisuus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


0,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 9.4.2024 16:43
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.