Kuvaus

CD on uusi ja muoveissa

Jazz from Hell on Frank Zappan instrumentaalinen albumi, joka julkaistiin marraskuussa 1986. Vinyylin julkaisi Barking Pumpkin Records ja CD-version Rykodisc. Albumi voitti Grammy-palkinnon vuonna 1988 kategoriassa ”Best Rock Instrumental Performance”.

evyn sisältö

Kaikki kappaleet säveltänyt ja sanoittanut Frank Zappa.

Night School – 4.47 The Beltway Bandits – 3.25 While You Were Art II – 7.17 Jazz from Hell – 2.58 G-Spot Tornado – 3.17 Damp Ankles – 3.45 St. Etienne – 6.06 Massaggio Galore – 2.31

Levyllä esiintyvät muusikot

Frank Vincent Zappa (21. joulukuuta 1940 Baltimore, Maryland, Yhdysvallat4. joulukuuta 1993 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen muusikko ja säveltäjä, joka tunnettiin populaarimusiikin omaperäisimpiin kuuluvana persoonana, sähkökitaristina, tuotteliaana lauluntekijänä, laulajana ja yhtyeenjohtajana. Lisäksi hän ohjasi musiikkielokuvia. Zappa käsitteli satiirisissa lauluteksteissään usein yhteiskunnallisia aiheita. Zappa oli myös merkittävä sähkökitaristi ja hän julkaisi kaikkiaan viisi instrumentaalista soolokitaralevyä. Zappa teki töitä myös kamarimuusikkojen ja sinfoniaorkesterin kanssa.

Zappan tuotannolle on ominaista suuri vaihtelevuus. Zappa itse oli kiinnostunut kaikenlaisesta musiikista ja kuunteli eri tyylejä modernista taidemusiikista doo wopiin. Suurimpina innoittajinaan hän piti Edgard Varèsea sekä Igor Stravinskia. Samoin rhythm and blues oli hänelle erityisen tärkeää. Useimmat Zappan tunnetuimmista levyistä sisältävät joko humoristista ja samalla kokeellista rockia tai sitten jazz-vaikutteista instrumentaalirockia.

Vaikka Zappa oli tupakoitsija, hänet tunnettiin alkoholi- ja huumekielteisen elämäntavan puolestapuhujana aikana, jolloin päihteet kuuluivat monien muusikoiden ja yhtyeiden arkeen. Zappa kuoli eturauhassyöpään vuonna 1993.

Zappa tuli tunnetuksi kulttiyhtye The Mothers of Inventionin perustajana ja johtajana. Jo Mothersin ensimmäinen vuonna 1966 ilmestynyt levy Freak Out! oli erittäin kunnianhimoinen ja kokeellinen. Paul McCartney on sanonut kyseisen levyn olleen yksi keskeisiä inspiraation lähteitä Beatlesin Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band -albumille. Mothers of Inventionia onkin syystä kutsuttu ensimmäiseksi underground-yhtyeeksilähde?. Tämän jälkeen levyjä ilmestyi nopeaa tahtia, usein useampia vuodessa, eikä loppua näkynyt, ennen kuin Zappa sairastui eturauhassyöpään 1980-luvun lopussa. "Hänen kuoltuaan ei ole ilmaantunut ketään, joka taitaisi sekä klassisen musiikin kaanonin että populaarimusiikin lajit ja kykenisi leikittelemään niillä kaikilla yhtä omaperäisesti", luonnehti Helsingin Sanomien kriitikko.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 74 vrk 23 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 74 vrk 23 h 38 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.