Tuote on myyty käyttäjälle ftrboy hintaan 6,90 €

Kuvaus

Sirkusmaailman kummajaisia vilisevä Freaks (1932) on elokuva, joka on puhuttanut, hätkähdyttänyt ja koskettanut katsojia koko olemassaolonsa ajan.

Omalaatuisista elokuvistaan muistettu Browning oli hämmentänyt katsojia aiemminkin, mutta tällä kertaa hän meni vielä pidemmälle.

Freaksissa mikään ei ollut näyteltyä tai maskeerattua, vaan valkokankaalla esiintyi kääpiöitä, siamilaiset kaksoset, ihmistorsoja, neulapäitä, parrakas nainen sekä luurankoihminen ilmielävinä. Tämä löi elokuvayleisöä kasvoihin voimalla.

Kauneutta palvova Hollywood oli tyrmistynyt, samoin yleisö ja kriitikot ympäri maailmaa. Elokuva joutui sensuurin kynsiin kaikkialla ja vaikka Browning lyhensi sitä studion vaatimuksesta melkoisesti (lähteestä riippuen puolesta tunnista tuntiin), pidettiin Freaksia edelleen iljettävänä ja vastenmielisenä roskaelokuvana. Browning leimattiin tirkistelijäksi ja Freaks sai jäädä studion varastoon pölyyntymään kadotakseen iäksi.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan elokuva on aina silloin tällöin palannut kohahduttamaan katsojia. Tosin Amerikassa on yhä edelleen paikkoja, joissa Freaksin esittäminen on laitonta. Se, että elokuvaa on vuosien saatossa esitetty myös nimillä The Monster Show sekä Nature's Mistakes kertoo hyvin siitä kuinka elokuvaan on suhtauduttu.

Kannet: Englanti

Teksti : Ruotsi, englanti

Aluekoodi 2 ( Eurooppa). Näkyy suomalaisissa soittimissa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 27.3.2024 6:07
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.