Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Fredrik Persson: UUDELLA POHJALLA. Tekijän käsikirjoituksesta suomentanut Alvari Rinne. 1928 Otava. 344-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Uudella pohjalla (1928) on ruotsalaiskirjailija Fredrik Perssonin kuudes Värmlannin metsäsuomalaisten elämää kuvaava romaani.

Fredrik Persson-Korpinen (1880 Gunnarskog, Värmlanti, Ruotsi – 1935 Kööpenhamina, Tanska) oli ruotsalainen toimittaja ja kirjailija, joka kuvasi kirjoissaan Värmlannin metsäsuomalaisten elämää. Persson-Korpisen vanhemmat olivat suomalaista Korpisen talonpoikaissukua, joka oli muuttanut Suomesta Värmlantiin noin 450 vuotta aikaisemmin. Persson-Korpisen kotona ei puhuttu suomea, mutta hän oppi kielen auttavasti jouduttuaan kosketuksiin kotiseudullaan asuneiden metsäsuomalaisten kanssa. Persson-Korpinen kävi oppikoulun ja opiskeli sitten maanviljelyskoulussa ja Tanskassa 1901–1903, jonne hän muutti lopulta asumaan. Hän toimi sanomalehtimiehenä ja kirjoitti ruotsin kielellä useita Värmlannin metsäsuomalaisia, heidän olojaan ja sorrettua asemaansa kuvanneita romaaneja. Persson-Korpinen kävi Suomessa ensimmäisen kerran 1927 ja hän oleskeli sitten pitempiä aikoja Suomessa pyrkiessään hankkimaan niin hyvän suomenkielen taidon että hän olisi voinut kirjoittaa kirjansa suomeksi. Lopulta hän kuitenkin palasi takaisin Kööpenhaminaan. Useat Persson-Korpisen romaanit ilmestyivät yksinomaan suomeksi suoraan käsikirjoituksista suomennettuina. Persson-Korpiselle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan ritarimerkki. Fredrik Persson-Korpisen teokset nimellä Fredrik Persson: Syner (1909), Unelma kellosta (1925), Bromarkin aikakirjat (1925), Messias (1926), Pyhä sydän (1927) ja Uudella pohjalla (1928)  sekä nimellä Fredrik Persson-Korpinen: Velvollisuuden tie (1928) ja Isänmaaton (1930).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 12.3.2024 19:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.