Kuvaus

Två romaner av Fredrika Bremer säjes en och en eller båda tillsammans

  • PRIS: 3 euro per bok + frakt ELLER båda böckerna 5 euro + frakt 6 euro = 11 euro
  • FRAKT för en bok: 4,50 euro som brev inom Finland och Åland; för båda böckerna 6,00 euro inom övriga Finland, utom till Åland (se nedan). 
  • (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i samma paket med samma gemensamma fraktkostnader)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Mejla säljaren om du bara vill köpa den ena boken. Betala t.ex. boken/böckerna + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Fredrika Bremer (1801-1865) var en svensk författare och pionjär inom den svenska kvinnorörelsen. 1856 släpptes hennes berömda roman Heartha där hon krävde att kvinnor skulle vara myndiga. Fredrika Bremer led själv av att hon inte var myndig. Som 30-årig yrkeskvinna kunde hon inte ens hyra ett eget rum eftersom hon var omyndig. Hennes romaner bidrog till att skapa politisk debatt kring frågor om kvinnors rättigheter i samhället. Fredrika Bremers böcker fick även stor internationell spridning.

BÖCKERNA SOM SÄLJES HÄR:

1) Fredrika Bremer: Hemmet eller familjesorger och -fröjder. Teckningar ur vardagslivet av Fredrika Bremer

  • Albert Bonniers förlag, 1928
  • inbunden, halvfranskt band, 320 sidor
  • Lätt slitage på ryggbandet och liten fuktfläck nere i högra hörnet på frampärmen. I gott skick

"Huru i denna stund de flydda åren rulla tillbaka för mina blickar! Jag ser mig åter vid din sida, min enda och älskade syster, i det vackra, ståtliga huset, med ängarna och byarna runtomkring."

Hemmet gavs ut första gången 1840 och är en av Fredrika Bremers mest lästa romaner. Centralt i berättelsen är systerskapet, och hon skildrar ärligt gemenskapens betydelse - och då särskilt för ogifta kvinnor.
------------------------------------------------------------

2) Fredrika Bremer: Grannarna: Teckningar ur vardagslivet av Fredrika Bremer

  • Albert Bonniers förlag, 1927; senare upplaga med moderniserad stavning
  • inbunden bok, halvfranskt band, 268 sidor
  • Lite gulnad på första och sista uppslaget, annars i gott skick

Fredrika Bremers fjärde roman, Grannarna (första upplagan utkom 1837) blev hennes största framgång. Den är till stor skriven som en brevroman och handlar om den unga Fransiska som gifter sig och flyttar till Småland. Lantlivets lugn bryts när den mystiske främlingen Bruno flyttar in på det mörka Ramm. Den romantiska kärlekshistorien mellan Bruno och Serena utspelar sig mot fonden av ett slags matriarkat, ett kvinnligt nätverk som är romanens egentliga bas.

Grannarna är ett av den svenska litteraturhistoriens mest centrala verk och det går trådar framåt inte bara till Selma Lagerlöf och Agnes von Krusenstjerna.

----------------------------------------------------------

sökord: kvinnliga författare 1800-talet svensk litteratur kvinnans ställning emancipation

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 77 vrk 17 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 77 vrk 17 h 59 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.