Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Edgar Wallace: AVAINSANA: JÄNNITYSROMAANI. Suomentanut Aino Kohonen. Kansi: Aaro Loponen. 1956 Tammi, Kurki-sarjan 8:s kirja *), (toinen painos). 184-sivuinen nidottu kirja, kansien taitteissa ja nurkissa kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Avainsana (1945) -romaanin jännittävät tapahtuma punoutuvat "maailman arvokkaimman ketjusäkeistön" ympärille, jonka ratkaisemisessa kaksi rikollista ja eräs nuori nainen upporikkaan pelipankinomistajan häijystä oikusta joutuvat kilpailemaan. Romaanin sankarina on "korkea-arvoinen herra Angel", maailmaa kiertänyt ja monessa mukana ollut harrastelijasalapoliisi, jonka apuun Scotland Yard turvautuu kaikkein sotkuisimmissa ja vaikeimmissa rikosjutuissa. Salapoliisiromaanien suosima sumuinen Lontoo muodostaa vaikuttavan taustan jännittävälle rikosnäytelmälle, jonka verta hyytäviä kohtauksia maustaa kuivan älykäs englantilainen huumori.

Edgar Wallace (1875 Lontoo – 1932) on kaikkien aikojen kuuluisimpia nimiä salapoliisiromaanin alalla. Ennen kirjailijanuraansa hän toimi sanomalehtimiehenä herättäen suurta huomiota buurisodasta kirjoittamillaan reportaasheilla. Hänen romaaninsa ovat levinneet suunnattomina painoksina ympäri maailmaa vakiinnuttaen lopullisesti englantilaisen salapoliisiromaanin yleisesti tunnustetun arvoaseman.

*) Kurki-sarja: Tunnettujen kirjailijain kuuluisia teoksia – jännitystä, seikkailua, huumoria, rakkautta mestarillisesti kerrottuna.

 

2. Friedrich Dürrenmatt: EPÄILY. Suomentanut Eero Ahmavaara. 1959 WSOY, Korppi-sarjan 7:s kirja *). 183-sivuinen nidottu kirja, kansissa taitteita ja kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, esilehden yläreunaan alkuperäinen omistaja on kirjoittanut nimensä, ei muita merkintöjä.

Epäily (1959; Der Verdacht 1953) on nerokkaan sveitsiläisen kirjailijan erikoislaatuinen rikosromaani. Melkein sietämättömän jännityksen vallassa lukija seuraa komisario Bärlachin toimintaa ja paljastuksia sadistisen joukkomurhaajan klinikassa.

Friedrich Dürrenmatt (1921, Konolfingen, Sveitsi –1990, Neuchâtel, Sveitsi) oli sveitsiläinen kirjailija ja taiteilija. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten jännityskirjoistaan, Keski-Euroopassa ensisijaisesti näytelmäkirjailijana; hänen Suomessakin esitettyjä näytelmiään ovat Fyysikot (tai Salaperäinen yö, Die Physiker), Herra Mississippin avioliitto (Die Ehe des Herrn Mississippi), Kuningas Juhana (König Johann), Meteori (Der Meteor), Sattuman varassa (Die Panne) ja Vanhan naisen vierailu (Der Besuch der alten Dame). Hänen muista teoksistaan on suomennettu kuusi. Kapinallinen (Labyrinth. Mondfinsternis & Der Rebell 1981; suom. 2006) koostuu kahdesta kertomuksesta, Kuunpimennys ja Kapinallinen, sekä niihin lomittuvasta omaelämäkerrallisesta pohdinnasta, lisäksi suomeksi ovat ilmestyneet Haaveri (Die Panne 1956; suom. 2009) ja Oikeus (Justiz 1985; suom. 1987; filmattu 1993). Vaikka Dürrenmatt kirjoitti omien sanojensa mukaan dekkareita vain rahoittaakseen ”vakavampaa” kirjallista tuotantoaan, hänen kolme jännityskirjaansa ovat maailmankuuluja klassikoita, jotka ovat kiehtoneet lukijoita ja elokuvantekijöitä vuosikymmenestä toiseen. Sveitsiin sijoittuvat rikosromaanit Epäily (Der Verdacht 1953; suom. 1959) ja Tuomari ja hänen pyövelinsä (Der Richter und sein Henker 1952; suom. 1966) kertovat parantumattomasti sairaan komisario Hans Bärlachin tutkimuksista. Ne sijoittuvat maailmaan, jossa rikoksen ja oikeuden välinen suhde on kadonnut. Epäily-romaanissa Dürrenmatt paljastaa rikokseen ja rangaistukseen sisältyvän syvän pessimisminsä: ”…juuri niin, mielikuvituksettomuuttaan saattoi joku liikemies aperitifin ja päivällisen välillä suorittaa rikoksen, jota yksikään ihminen ei huomannut rikokseksi, koska kenelläkään ei ollut mielikuvitusta nähdä sitä. Maailma oli paha ja välinpitämättömyyttään se oli menossa helvettiin…” Sairas komisario saa selville entisen natsitohtorin uuden identiteetin ja järjestää itsensä tämän potilaaksi. Tuomari ja hänen pyövelinsä -kirjassa komisario Bärlach tutkii  poliisimurhaa uuden työparinsa kanssa. Toisesta heistä tulee tuomari ja toisesta pyöveli: syytös, syyllisyys ja rangaistus kietoutuvat monimutkaisella tavalla yhteen. Ehkä intensiivisin Dürrenmattin rikosromaani on Lupaus (Das Versprechen (1958; suom. 1959). Eläkkeelle jäämässä oleva komisario selvittelee siinä viimeistä tapaustaan ja lupaa surmatun pikkutytön vanhemmille löytää murhaajan. Kirjailijalle ominaisesti tämä rikosromaani ylittää vimmaisuudessaan ja ehdottomuudessaan oman lajityyppinsä ja tuloksena on kirjan alaotsikon mukaisesti rikosromaanin sielunmessu.
 
*) WSOY:n Korppi-sarja on edustava thriller-kirjallisuuden valikoima, jonka teoksissa on tihkuvaa jännitystä, kauhua, ahdistusta, aste asteelta tihenevää tunnelmaa. Sarjan toimittaja on varatuomari Eero Ahmavaara. Sarjan ensimmäiset teokset: 1. Edgar Allan Poe: Korppi ja kultakuoriainen, 2. Catherine Arley: Olkinainen, 3. Gerald Butler: Yöstä aamun kynnykselle, 4. Roy Fuller: Fantasia ja fuuga, 5. Helen McCloy: Tappaja ja tapettu, 6. Seymour Shubin: Jokin meissä, 7. Friedrich Dürrenmatt: Epäily.


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 11 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 5 vrk 11 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.