Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 + ) sidos , Ursa 1999 , 296 sivua , kuvitettu, karttoja , 22 cm

parilla sivulla siistejä lyijykynäalleviivauksia ja marginaalikommentteja

Sidereus Nuncius on lyhyt Galileo Galilein julkaisema tutkielma. Se julkaistiin latinaksi maaliskuussa 1610. Se oli ensimmäinen kaukoputkella tehtyihin havaintohin perustuva tieteellinen julkaisu. Se koostuu Galilein varhaisista Kuuntähtien ja Jupiterin kuiden tarkkailun tuloksista.

 Lisäksi sivuilla 84-278: Kertomus Galileista ja kaukoputkesta / Raimo Lehti

"  Sidereus Nuncius on vaikutuksiltaan ehkä dramaattisin koskaan julkaistu tieteellinen teos. Kirjassa Galileo Galilei paljastaa aikalaisilleen täysin tuntemattomia ilmiöitä, jotka hän oli havainnut uudella salaperäisellä laitteella, kaukoputkella. Nämä havainnot mullistivat maailmankuvan: Se pyörii sittenkin!

Tämä on klassikon ensimmäinen suomenkielinen laitos. Käännöstekstin lisäksi teoksessa on selitysosa, jossa kerrotaan millaiseen maailmaan Sidereus Nuncius ilmestyi ja mikä Galilei oli miehiään. Puuhakas Galilei juoni itselleen taloudellisia etuja Venetsiasta ja Firenzestä. Galilei hioi erinomaisia linssejä, mutta ymmärsikö hän lainkaan, miten kaukoputki toimii?

Raimo Lehti vastaanotti Vuoden tiedekirja -palkinnon teoksessa olevasta selittävästä osasta Tarina Galileista ja kaukoputkesta. Sidereus Nunciuksen taidokasta suomennosta palkintoraati pitää sellaisenaan kulttuuritekona. Raadin mielestä Raimo Lehden teksti Galilein elämästä ja toiminnasta on kuitenkin itse suomennostakin merkittävämpi. ”Kokonaisuutena se on loistokas dokumentti siitä, missä oloissa ja millä tavoin tieteellistä toimintaa harjoitettiin 1600-luvun uskontosidonnaisessa maailmassa ja maallisen vallan paineessa sekä millä tavoin tieteellinen vuorovaikutus tuolloin toimi”, todetaan palkintoperusteissa."

 

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 4.5.2024 11:18
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.