Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Pehmeäkantinen pokkari
541 sivua

Geoffrey Roberts: Stalinin kenraali - Georgi Zukov
Bon-pokkarit 2013
Alkuteos: Stalin's General. The Life of Georgy Zhukov (2011)

MIES JOKA KUKISTI HITLERIN

Toisen maailmansodan taitavimpana kenraalina pidetty legendaarinen neuvostomarsalkka Georgi Zhukov on vihdoin saanut ansaitsemansa elämäkerran.

Voimakastahtoinen ja taipumaton komentaja Georgi Zhukov oli Neuvostoliitolle toisessa maailmansodassa korvaamaton ratkaisevasta käännekohdasta toiseen. Juuri hän pelasti Leningradin Saksan Wehrmachtin valloitukselta syyskuussa 1941, johti Moskovan puolustusta lokakuussa 1941, marssi puna-armeijan kärjessä Berliiniin ja otti virallisesti vastaan Saksan ehdottoman antautumisen keväällä 1945.
Toisen maailmansodan jälkeen Zukovista tuli keskeinen geopoliittinen vaikuttaja. Hrushtsovin puolustusministerinä hän oli yksi Neuvostoliiton sotataidon arkkitehdeistä kylmän sodan aikana. Hän oli ainoa neuvostokenraali, joka koskaan pääsi Time-lehden kanteen, mutta kotimaassaan hän joutui jatkuvasti vaikeuksiin kommunistipuolueen vallanpitäjien kanssa. Zukovia syyterriin väärin perustein epälojaaliudesta, hänet syrjäytettiin asemastaan kahdesti ja pyyhittiin maan virallisesta historiasta jättämällä hänet pois kirjoista ja maalauksista, joissa kuvattiin Neuvostoliiton toisessa maailmansodassa saavuttamia voittoja.

Geoffrey Roberts kaivautuu teoksessaan Zhukovia ympäröivän vahvan henkilökultin alle, asettaa Zhukovin tämän ansaitsemalle paikalle 1900-luvun sotilaslegendojen rinnalle ja piirtää elävän kuvan miehestä, jonka strategiselle älykkyydelle veti vertoja ainoastaan kylmäverinen häikäilemättömyys, jolla tämä pani suunnitelmansa toteen taistelukentillä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 17.11.2019 13:28
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.