Kuvaus

George Mikes: RAUHANOMAISTA RINNAKKAISELOA. Suomentanut Jorma Etto. 1965 Gummerus. 180-sivuinen nidottu kirja, jossa ehjä kansipaperi, lukematon, täysin ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

Rauhanomaista rinnakkaiseloa (1965; How to Unite Nations 1963) -teoksen riemullisissa jutuissa maailmankuulu pakinoitsija George Mikes kurkistaa Yhdistyneiden Kansakuntien juhlallisen kaavun alle ja katsoo miten tämä mammuttijärjestö käytännössä toimii. YK:n arkipäivä sisältää tuhansia asioita, joista ei tavallisella maallikolla ole aavistustakaan. Ensin Mikes pohdiskelee, onko YK:lla ylipäänsä jotakin arvoa. Sitten hän tarkastelee mm. sellaisia järjestön toiminnan kannalta olennaisia seikkoja kuin pienten ja suurten välinen tasa-arvoisuus, seksin osuus YK:n jokapäiväisessä menossa ja tuhkakuppien tyhjentäjien aiheuttama kriisi. Ilkikurisella tavallaan Mikes antaa lukijalleen hyvän oppitunnin maailman hallitsemista koskevissa pulmissa. Kirjansa muissa osastoissa maailmanmatkaaja Mikes käsittelee mm. lukunopeutta, matkailua, ratsastuskilpailuja, eurooppalaisuutta ja Skotlantia - yhtä vallattomasti ja purevasti kuin hän kertoili Saksasta maineikkaassa teoksessaan ’Über alles’.

George Mikes (15 helmikuu 1912 Siklós, Itävalta-Unkari – 1987 Lontoo, Englanti) oli unkarilaissyntyinen brittikirjailija, joka tunnetaan parhaiten humoristisista eri maista kertovista tietokirjoistaan. Mikes suoritti tutkinnon Budapestissa 1933, minkä jälkeen hän työskenteli toimittajana Reggel (’aamu’) -lehdessä. 1938 hänestä tuli Reggel ja 8 Órai Ujság -lehtien Lontoon kirjeenvaihtaja. Mikes kirjoitti moniin lehtiin ja sekä unkariksi että englanniksi. Vuodesta 1939 hän työskenteli BBC:ssä tehden ohjelmia Unkarista. Hänen esikoisteoksensa We Were There To Escape – the true story of a Jugoslav officer (1945) kuvaa elämää sotavankileirillä. George Mikesin tuotannosta on suomennettu teokset Über alles: "tutkimusretki" Saksaan (1954 suom. Eila Pennanen; Ûber alles: Germany explored 1953) ja Rauhanomaista rinnakkaiseloa (1965 suom. Jorma Etto; How to unite nations 1963).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 11 vrk 10 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 11 vrk 10 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.