Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kaikki tuntevat Anne Frankin Nuoren tytön päiväkirjan, tämän järkyttävän dokumentin juutalaisperheestä, jonka oli pakko mennä maan alle pysyäkseen hengissä natsien miehittämässä Amsterdamissa.
Nyt saamme tietää, minkälaista oli Frankien piilopaikan, "Salaisen siiven" ulkopuolella.
Tämän kirjan tekijä Miep Gies on se sama uskollinen ja avulias Miep, josta Anne päiväkirjassaan kertoo.
Miehensä Janin kanssa hän auttoi Frankeja piiloutumaan ja oli heidän tärkein yhdyssiteensä ulkomaailmaan.
Yli kahden vuoden ajan hän pani joka päivä henkensä alttiiksi toimittamalla suojateilleen ruokaa, uutisia ja kipeästi tarpeellista henkistä tukea.
Koruttomasti ja lämpimästi Miep Gies kuvaa salaisen siiven asukkaiden raskasta ja ahdistavaa elämää, ainaista pelkoa, ahtaissa oloissa kiristyviä suhteita.
Hän kertoo millaista oli auttaa heitä, metsästää elintarvikkeita, taistella viranomaisten kanssa.
Hän kertoo monista muista koskettavista kohtaloista sodanaikaisessa Hollannissa, mielialoista sodan edetessä, nälänhädästä, juutalaisten yhä epätoivoisemmaksi käyvästä tilanteesta, vastarintaliikkeen toiminnasta.
Ja yhdessä hänen kanssaan saamme elää sen kauhean päivän, jolloin Salainen siipi paljastuu ja sen asukkaat lähetetään keskitysleiriin.

Miep Gies (s. 1909) on syntyisin Wienistä, mutta on asunut vuodesta 1920 lähtien Hollannissa, jonne hänet oli lähetetty toipumaan ensimmäisen maailmansodan aikaisesta aliravitsemuksesta.
Vuonna 1933 hän sai työpaikan Anne Frankin isän Otto Frankin johtamassa yrityksessä ja vuosien kuluessa hänestä ja hänen miehestään tuli Frankin perheen läheisiä ystäviä.
Heinäkuussa 1942, kun juutalaisten asema saksalaisten miehittämässä Amsterdamissa oli käynyt hyvin vaikeaksi, Miep ja Jan Gies auttoivat Frankeja piiloutumaan yrityksen toimitalon ullakolle..
Ja aina siihen saakka kunnes piilopaikka paljastui elokuussa 1944, Giesit pitivät huolta Frankeista ja heidän kanssaan asuvista neljästä muusta ihmisestä.
Miep Gies myös löysi Anne Frankin päiväkirjan ja säilytti sitä, kunnes Otto Frank palasi keskitysleiriltä ja antoi luvan sen julkaisemiseen.

Tammi 1988, 1p, 249 sivua.
Kovakantinen + kansipaperit.
Pientä kulumaa kansipaperissa.
Valokuvaliite.

YHDISTELEN POSTIKULUJA


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 15.2.2018 12:02

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.