Kuvaus

Giovanni Guareschi: ISÄ CAMILLON KYLÄ. Tekijän kuvittama. Lyhentäen suomentanut Helka Hiisku. 1971 Suuri Suomalainen Kirjakerho (kolmas painos). 245-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Isä Camillon kylä (1952; Mondo piccolo "Don Camillo") on ensimmäinen italialaisen Giovanni Guareschin kirja, jonka päähenkilö on Pojoen laaksossa sijaitsevan pienen kylän katolisen seurakunnan kirkkoherra Isä Camillo. Tapahtumat sijoittuvat vuosiin heti toisen maailmansodan jälkeen. Vuonna 1946 Italiasta tuli tasavalta, ja pienessä kylässä on käyty kunnallisvaalit. Kommunistit ovat voittaneet, ja Isä Camillo keskustelee asioiden tilasta kirkkonsa Kristus-patsaan kanssa. Kommunistit saapuvat pormestari Pepponen johdolla kylän keskusaukiolle puhetta pitämään ja tulevaisuuden suunnitelmia rakentamaan...

Giovanni Guareschi (1908 Fontanelle di Roccabianca, Italia – 1968) oli italialainen toimittaja, pilapiirtäjä ja humoristi. Hänen luomistaan henkilöhahmoista tunnetuin on maalaispappi Isä Camillo. Kirjojen pohjalta on tehty useita elokuvia, joissa päähenkilöinä olivat Fernandel Isä Camillona ja Gino Cervi Pepponena. Kirjoista on julkaistu suomeksi Isä Camillon kylä (1952; Mondo piccolo "Don Camillo" 1948), Isä Camillo ja hänen laumansa (Don Camillo e il suo gregge 1953), Isä Camillon paluu (1954; Mondo piccolo "Don Camillo" 1948), Toveri Don Camillo (1964; Il compagno Don Camillo 1963), Isä Camillo ja ne nykynuoret (1970; Don Camillo ei giovani d'oggi 1968), Isä Camillo vauhdissa (tarinavalikoima 1980).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 8 h 15 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 56 vrk 8 h 15 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.