Tuote on myyty käyttäjälle mirjam65 hintaan 1 €

Kuvaus

Myyn 10 kpl Glaskin's Perpetual raparperin tuleentuneita siemeniä. En anna muoden raperperien kukkia kymmenien metrien alueella, kun tämä 1 puska kukkii.

*

Kylvin emokasvit saamastani siemenestä jo yli 14 v sitten (siemen Exotic Gardenilta). Emokasvit ovat talvehtineet hyvin maallani (II -alueen pohjoisreuna, usein lumettomia talvia) ja olleet terveitä ja satoisia. Olen kasvattanut emoja ilman väkilannoitteita ja myrkytyksiä koko ajan. Niiden maku on ollut mieto ja heti syötävä koko ajan, kuivinakin kesinä.

*

Sopii runsassatoisena raparperia rakastavalle perheelle. Sisältää hyvin vähän oksaalihappoa. Kiisseli on väriltään oranssinsävyistä, vähempi sokerimäärä riittää. Olen aina silpunnut suoraan kattilaan kuorimatta, n. 1 cm mittaisina pätkinä. Hajooaa hyvin keitettäessä. Terveellisempi vaihtoehto vanhalle ja muikealle sekä punavartiselle Victoria -lajikkeelle. Tätä pystyy syömään irvistelemättä!
*
Siemeniä liotetaan ensin muutama tunti, ei kuitenkaan yli 24 h. Tämä pehmentää siemenen siivet ja kovan ulkopinnan. Siemenet itävät ilman lämpökäsittelyä + 20 asteen lämmössä, hyvässä turvemullassa (taimi- ja kylvömulta parasta) peitettyinä enintään n. 5 mm vahvuisella turve-hiekkaseoksella  (sama taimimulta käy!).
*
Jos kylvät suoraan ruukkuihin, laita ainoastaan 2 siementä/ ruukku. Muista, että päälle saa tulla multaa/ turvetta enintään 3 x siemenen vahvuus. Laita kylvökset valoisaan ja lämpimään paikkaan ikkunalle. Pidetään sumuttelemalla tasaisen kosteana. Itävät n. 10 - 14 vrk:ssa.
*
Koulitaan kun kaksi sirkkalehteä tullut näkyviin, n. 30 vuorokauden kuluttua kylvöstä voidaan istuttaa ulos. Meillä tämä tarkoittaa, että kylvö kannattaa ajoittaa maaliskuun puolivälistä huhtikuun loppuun tai kylvää jo nyt ja toivoa sitten, että syyskuulla ulos istutettu taimi selviää talvesta. (Täällä II -vyöhykkeen pohjois-osassa ovat selvinneet hyvin!) Hyviä kuvia netissä raparperin kasvatuksesta esim.: http://www.scottishmultimedia.co.uk/Frugal/Rhubarb.htm
*
Jos istutetaan ulos toukokuulla harson alle, tuottavat n. 25 cm korkeita varsia 10 - 15 kpl, mutta niiden on 1. kesänä parasta antaa olla rauhassa! Istutusvuonna ei saisi satoa korjata ollenkaan! Taimi istutetaan muista raparpereista tai suurista kasveista n. 1 m etäisyydelle maahan, jossa on sekoitettuna hyvää multaa ja mielellään palanutta karjanlantaa (tai pari kourallista kanankakkaa ja kourallinen kalkkia sekoitettuna istutuskuopan pohjamultaan).Kasteltava kuivalla säällä.
*
Muistetaan jättää ainakin 4 "toimivaa" lehteä aina jäljelle, ettei taimi jää ilman "ruokaa" sillä se tarvitsee uutta satoa tuottaakseen vähintään 4 vihreää lehteään! Elokuun sateilla työntää valtavan määrän ohutta ja vaaleaa vartta, kun muut raparperit ovat jo lopettaneet satonsa. Talvenkestävä jo 14 vuotta II –vyöhykkeen pohjoisosassa. Voidaan nuorena syödä kuorimatta, paksummat varret kuorien.
*
Huutaja maksaa vain yhden 1,40 e kirjemaksun vaikka huutaisi n. 10 siemenerää minulta, härkäpavut hinnoitellaan kuitenkin painon mukaan.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

1 €
Ilmoitus on sulkeutunut 22.4.2019 10:40
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.